Ukens vin
Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg

Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg

For kroner 129,90 og på plass i 66 pol får du en herlig saftig vin som løfter hverdagsmåltidene noen hakk.
Aase E. Jacobsen
03 April 2018 - 13:45

Terramia Rosso Toscano 2016 har selv løftet seg noen hakk etter at den kom i ny frisk årgang og ikke minst fikk en høyere dose med sangiovese. Det har gitt den mer av det vi forbinder med Toscana i form av saftig rød og litt mørkere bærfruktighet samt et pent jordsmonnsavtrykk. Det gjør samtidig denne vinen til en god partner til hverdagsmenyen, bestående av pasta, gryter, omeletter, burgere, taco, kylling, torsk, vegetarretter eller restemat.

Med skrukork behøver du heller ikke bekymre deg for eventuelle problemer med dårlig kork.

Druene kommer fra vinmarker med det typiske jordsmonnet av kalkstein, leire og grus. Bilde: mrohana

Årsaken til at denne vinen er så billig, er knyttet til produsenten som hører inn blant gigantene i Toscana, Cofigi, som har tilgang på druer fra 400 hektar. Den har heller ikke gjennomgått noen form for kostbar fremstilling, kun gjæring i ståltank og rett over i flaske. Alkoholprosenten på 12,5 bidrar også til å holde prisen nede.

Terramia er et varemerke som brukes for Chianti og Chianti Classico i USA og Kina, men Rosso Toscano-utgaven er laget spesielt for Norge av Mai Tjemsland, Norges andre Master of Wine, kjent fra blant annet kurs i regi av Apéritif, og tidligere også spaltene våre før hun gikk over til å jobbe med salg av vin. Det er hun som har laget den endelige blandingen som jeg ble ekstra begeistret for. Bakgrunnen for at den oppleves som mer strukturert enn første årgang som var 2015, er ifølge Mai at druene som er brukt kommer fra høyereliggende vinmarker i Chianti og Chianti Classico. Det kjøligere vekstforholdene her gir sammen med det kalk- og leirholdige jordsmonnet vinen en saftigere og dypere karakter takket være langsommere modning. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her