Ukens vin
Super 9 år gammel bordeaux til knallpris

Super 9 år gammel bordeaux til knallpris

Vellagret vin til en så gunstig pris er ikke hverdagskost, men det kan det altså bli med denne.
Aase E. Jacobsen
18 September 2019 - 01:00
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinsmaker. Foto: Julie H. Amundsen

Ch. Frère Cadillac Côtes de Bordeaux 2010 er myk og moden med sødmefylt plommeaktig frukt, men også god tørrhet. Perfekt å nytes nå til høstlig lam eller en ostebit.  

Denne vinen kommer fra en av Bordeaux’ mindre omtalte underområder - Cadillac Côtes de Bordeaux tilhører nemlig det enorme landskapet Entre-deux-Mers – mellom de to store elvene Garonne og Dordogne.

Se alle vinene på polet herfra

Men beliggenheten er i områdets sørlige ytterkant, rett på andre siden av Garonne-elven for berømte Sauternes. Cadillac har derfor også en viss anseelse for sine søte hvitviner, men de røde har alltid spilt annenfiolin. Og det med god grunn – inntil de senere års økende interesse blant områdets vinbønder for å tenke kvalitet framfor kvantitet. Noe de ble tvunget til av markedsmessige forhold. Den noe anemiske og grønne vinstilen som kjennetegnet laveste klassifiseringsnivå for Bordeaux er det ingen som lenger vil ha, når viner fra andre områder og ikke minst andre vinland tilbyr bedre kvalitet for samme eller lavere pris. Endringen har gitt resultater for flere av eiendommene. Godt hjulpet av mange gode årganger i de siste to tiårene også som et resultat av temperaturøkninger.

Les mer om endringene i denne delen av Bordeaux

Ch. Frère er andrevinen til Ch. de Haux som har valgt en annen markedstilpasning enn mange andre. Ch. de Haux eies nemlig av danske Franske Vingårde som har finansiert oppgraderingen ved å la alle som ønsker kjøpe aksjer og dermed bli medeier i vinslottet. Noe som mange nordmenn også har benyttet seg av. Aksjonærene tilbys rabatt på vin fra slottet samt ikke minst gunstige priser på leie av feriebolig.

KJellermesterens bolig er en av alternativene som tilbys feriegjester.

Eiendommen fyller også rollen som feriested. Den har røtter tilbake til middelalderen, men slottet og vinmarkene ble etablert rundt midten av 1800-tallet og ble bygd for en tidligere general under Napoleon III – det er slikt som gir ekstra historisk sus.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her