Ukens vin
Spansk rødvin til sjokkpris

Spansk rødvin til sjokkpris

Denne vinen koster bare litt mer enn for seks år siden. Og er derfor et enda bedre kjøp enn noensinne.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2016 - 14:36

Ramon Bilbao Single Vineyard 2014 er en veldig interessant vin ikke bare i sitt prissjikt, men også som representant for det nye Rioja.

Den har veldig god syre, flott bærfrukt og bra tanninbitt pakket inn i god fylde. En vin som smaker fortreffelig i dag, men som holder i minst seks år til.

Den er dessuten noe så sjelden som en enkeltvinmarksvin fra Rioja i budsjettklassen. Selv om euroen er blitt «svindyr» i det siste, og mange viner har økt i pris på polet, koster denne vinen bare 15 kroner mer enn i 2010.

Også den gang var den et veldig godt kjøp. Her kan du lese hvorfor

Og det til tross for at det er en vin som er laget med like stor innsats som tidligere utgaver. Selv om den nå også selges i andre land i Nord-Europa. I 2014-utgaven er det brukt druer fra 30-40 år gamle vinstokker i området La Lana. Det ligger i den nordligste delen av Rioja Alta, ved foten av Sierra Cantabria, og kjennetegnes av et kjøligere og mer atlantisk klima enn det som er typisk for Rioja.

Denne vinen føyer seg inn i tilleggsrekken av moderne viner fra den ellers så tradisjonsrike bodegaen Ramon Bilbao.

Sjekk de andre vinene fra samme produsent

Det betyr litt kortere tid i fat og mindre bruk av amerikansk eik som ellers setter det umiskjennelige preget på Rioja-vin.

Ramon Bilbao-bodegaen.

Den er lillebror til produsentens toppvin Vinedos de Altura og har samme druemiks, 50/50 tempranillo og garnacha, som er litt utypisk for Rioja Alta-området. Men kortere tid i eik, åtte måneder og kun fransk. Felles har de at druene kommer fra høytliggende vinmarker som sikrer god friskhet i frukten. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her