Ukens vin
Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere

Dette er prosecco som får godkjentstempel - uten at prisen er særlig høyere

Her er det nemlig andre strenger det spilles på og det til svært så gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
28 Juli 2020 - 14:45
 

Integrale Prosecco Doc Millesimato 2018 er ikke som andre proseccoer, den er både tørrere og ikke minst smaksmessig langt unna den pærebrusaktige karakteren som kjennetegner brorparten i dette populære segmentet.

Fruktkarakteren er mer mangfoldig, her er det ulike toner av gult og grønt og innslag av blomster. Sødmen er godt integrert, friskheten er god og skummet er fint og kremaktig. Et supert valg når du skal ønske velkommen og har fingermat på bordet eller når drinkoppskriften ber om en musserende vin.

Den er laget av proseccodruen glera og kommer fra et av de mindre kjente underområdene innen det store Prosecco DOC, nemlig Asolo. Dette området gir både syrefriskhet og mineraltoner til den endelige vinen.

Her kan du lese mer om de ulike underområdene og tilhørende vinstiler innen Prosecco DOC

Et annet forhold som skiller den fra mengden er at den er laget av økologisk dyrkete druer.

Metoden er imidlertid den samme som for 99 prosent av all prosecco, charmat-metoden, ofte kalt brusmetoden, siden boblene skapes i en lukket tank, og ikke i flasken som for tradisjonell metode. For denne vinen tar det 30-40 dager å skape boblene samtidig som vinen får næring og karakter fra bunnfallet i tanken. Når vinen tappes i flaske holder den 11 prosent alkohol og har 11 gram restsukker, men den gode friskheten gjør at restsødmen ikke føles klebrig.

 
 

Fra samme produsent, men fra et annet område nærmere kysten og Venezia, kommer to frizzanter, eller petnat som de fleste kaller denne populære vinstilen. Integrale Rosé Frizzante er min klare favoritt siden den er så deilig og morsom som en slik vin kan bli siden den har alt du kan ønske deg fra en boblevin på denne tiden av året. Totalt upretensiøs, men samtidig seriøs med fine blomster- og frukttoner, god munnfølelse og tørrhet. Et supert følge til alt fra salater og vegetariske alternativer til rød fisk som laks og ørret.

Den hvite Integrale Bianco Frizzante er litt lettere og mer i retning tørsteslukker med sin fine saltaktige finish. Med 10,5 prosent alkohol og gode tørrhet er den et supert alternativ til så vel aperitiff som terrassevin eller følge til østers og frityrstekt sjømat.

Både den rosa og den hvite er laget av lokale druer for denne delen av Veneto hvilket også er med på å gi vinene særpreg, den rimelige prisen til tross. For dette er så naturlig som en vin kan bli.

Bak disse vinene står en gjeng med yngre vinbønder.
 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat
Dagens rett

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat

Fondue er ikke mindre enn en genial rett. Ikke bare får man gjestene til å lage maten selv - det blir intimt og koselig også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio
Winedinner 05. november i Oslo

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio

Den 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her