Ukens vin
Forsmak på sommeren får du garantert med dette kuppet

Forsmak på sommeren får du garantert med dette kuppet

Denne hvitvinen er i portugisisk toppklasse og konkurrerer med både chablis og sancerre i kvalitet, men til en gunstigere pris. Og så finnes den i et polutsalg nær deg.
Aase E. Jacobsen
30 April 2016 - 16:13

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2015 er både aromatisk og lekker med veldig fint mineralpreg og god friskhet. En konsentrert vin som også har et visst lagringspotensial. Den er nå ganske så nytappet, men utover sommeren vil den smake bedre og bedre. Pass bare på å ikke servere den for kald og gi den gjerne litt romslige glass. Selv om den smaker fortreffelig alene, er det på matbordet at den briljerer.

Den perfekte terrassevin

Den kan nytes til så vel skalldyrplatå som til grillet sjømat - eller også en sommerlig salat. Vinho verde er da også den perfekte sommervin.

Derfor er vinho verde selve innbegrepet på en terrassevin

Men denne skiller seg en del fra andre vinho verder og det på flere måter.

Her kan du lese mer om hva som skiller de ulike typene vinho verde 

Først og fremst druen, alvarinho gir en mer strukturert vin enn de andre sortene som gjerne blandes.

Går også i naturvinretning

Jordsmonnet i Melgaço lengst nord i Vinho Verde-området er dessuten granitt hvilket gir en tydeligere mineralkarakter.

 

Dessuten er alkoholinnholdet høyere, 12,8 for å være eksakt, men det er fortsatt innenfor det som er behagelig for årstiden vi går inn i.

Her kan du bli bedre kjent med denne delen av Vinho Verde

Druene til denne vinen kommer for det meste fra Quinta de Soalheiro i Melgaço men også fra Monçao litt nærmere Atlanteren som har mye av de samme forholdene. Utelukkende fra vingårdens egne økologisk dyrkete druer kommer den supre Soalheiro Primeiras Vinhas Alvarinho 2014.

Primeiras Vinhas betyr de beste vinstokkene. Resultatet er en elegant, frisk og rik vin som ber om mer forseggjorte sjømatretter.

En ny vin på markedet er Soalheiro Terramater Alvarinho 2014 som er i en helt annen stil, mer naturvinaktig uten svovel og filtrering og selvsagt laget av økologiske druer som er gjæret med egne gjærsupper. Den har dessuten gjennomgått delvis malolaktisk gjæring i kastanjefat hvilket gir den en rundere munnfølelse. Frukten føles dessuten litt modnere og strukturen er mer stofflig. Også denne en topp matvin med bare 11,5 prosent alkohol.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Maria Joao Cerdeira og Luis er tredje generasjon på Quinta do Soalheiro.

 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her