Ukens vin
Disse rødvinene byr på maks vinglede for en liten penge - og du finner dem i polhyllene

Disse rødvinene byr på maks vinglede for en liten penge - og du finner dem i polhyllene

Samtlige byr på veldig mye moro og vinglede. De finnes i de aller fleste polutsalg og er altså bare å nappe med seg på neste poltur.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2018 - 13:00

A.A. Badenhorst The Curator 2016, Saladini Pilastri Rosso Piceno 2016, Fairview Goats do Roam 2016, D`Ágly Blend #2 Cotes Catalanes 2016, Niepoort Fabelaktig Douro 2016 og Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016 – og i denne rekkefølgen – byr på aller mest blant de røde basisvinene i prisklassen under 140 kroner. Og alle er gode grunner til å droppe påsketur til Systembolaget, for ingen av dem får du tak i der.

Niepoorts nå så klassiske «morovin» koster riktignok bare 99 kroner taxfree, så skal du ta den veien, har du herved et godt tips.

Ved siden av å være veldig gode kjøp, er alle laget av produsenter som jobber enten biodynamisk, økologisk eller i hvert fall bærekraftig i vinmarken.

Les mer om Curator her

Saladini har vært en favoritt lenge

Samt ikke minst Fairview

Og Barahonda kan du lese mer om her

Flere av dem har skrukork som er perfekt for ferietid eller uteliv, vi nærmer oss jo den tiden, og sørfranske D’Agly er sågar tappet i plastflaske (PET) – selvsagt nedbrytbar. Den er laget av et kooperativ og av økologisk dyrkete druer, men er blandet av Claude Vialade hvis familie har egen vingård i Corbieres, og ikke minst er faren i huset, Pierre Vialade, blant dem som startet den økologiske revolusjonen i Languedoc-Roussillon på 1980-tallet. Samtidig som Claude har vært involvert i messen Millesime Bio siden starten for 25 år siden.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her