Ukens vin
Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Dette kan bli din nye rødvinsfavoritt

Så herlig leskende rødvinskarakter til kroner 139,90 skal du lete lenge etter.
Aase E. Jacobsen
05 September 2017 - 13:45

Querceto Chianti 2016 er rett og slett så saftig og parfymert i kirsebærkarakteren at du ikke kan unngå å bli fascinert. Den byr på utrolig god chiantikvalitet for pengene. Dette er ikke en vin du skal putte i kjelleren, selv om den fint holder noen år, derimot nyte nå for alt den er verdt.

Ikke minst er den en super matvin, særlig til pasta og lam, men også koldtbord, grønnsaksretter og pizza.

Så kommer den da også fra et av de virkelig tradisjonsrike og kvalitetsorienterte eiendommene i Chianti Classicos indrefilet, nemlig Castello di Querceto.

Alessandro François overtok Castello di Querceto i 1978 og driver den 200 hektar store eiendommen sammen med sin familie.
Dagens bygningsmasse ble påbegynt på 1500-tallet.

Men årgangen gjør også sitt. 2016 er som å hoppe etter Wirkola – 2015 er noe av det beste jeg har smakt fra denne regionen – men 2016 klarer seg veldig godt takket være sin store friskhet, saftighet og innsmigrende fruktkarakter. Konsentrasjonen og tanninstrukturen er kanskje ikke like god som i 2015 – så langt har jeg smakt for få viner til å kunne konkludere, men denne billige chiantien gir i alle fall løfter om at vi har mye godt i vente.

François-familien har eid Querceto siden 1897.

Castello di Querceto var en av mine absolutte favoritter under vinmessen Anteprima i Firenze sist februar, da jeg smakte drøyt 400 viner fra Chianti-området. Nå er Castello di Querceto Chianti Classico 2015 og Castello di Querceto Chianti Classico Riserva 2013 tilgjengelige i to virkelig supre årganger, og altså til svært gode priser.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her