Ukens vin
Denne rødvinen smaker like godt etter nyttår

Denne rødvinen smaker like godt etter nyttår

» Den sikrer dessuten en god jul om du er på jakt etter en vin som fungerer til alt av julens tradisjonsretter.
Aase E. Jacobsen
01 Januar 2016 - 17:08

For Giordano Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2014 klarer så vel fett som litt søtt eller skarpt. Den er testet til alt fra vegetarretter til spekemat, røykt mat og blåmuggost.

Finnes i svært mange polutsalg

Den er saftig nok til å gå til juletorsken eller julekveita. Ikke det at den er perfekt til alt, men på grunn av god fylde klarer den seg gjennom situasjoner hvor det er mange valgmuligheter som julekoldtbord eller når du synes det holder med en type rødvin.

Og ikke minst er det en vin som åpner seg mer og mer med luft. Den rundes av og får større munnfølelse etter en tid i karaffel og holder seg lenge i flasken. Det borger også for at den tåler noen års lagring og derfor er et godt alternativ for deg som leter etter en julegave i siste liten. 

Best av alt akkurat nå er at den er å finne på et pol nær deg. Til sammen 140 polutsalg har den i hyllene, så det er stor sjanse for at du får tak i den i dag eller i morgen. Dessuten er polet åpent i romjula for den som trenger påfyll.

Bortsett fra å være en veldig anvendelig matvin er dette en vin laget av en liten produsent i det sørøstlige hjørnet av Piemonte, både noen mil fra Genova og Middelhavet.

Biodynamisk framstilt

Giordano Lombardo i sin mest kjente vinmark Vigne Sanmartino.

Giordano Lombardo lager for det meste hvitvin av druetypen gavi som her faktisk har DOCG-status, men altså også litt rødt av den populære druen barbera. Den skinner ekstra fra deres hånd takket være måten den er laget på. For barbera i denne delen av Piemonte er ikke alltid så interessant.

Biodynamiske metoder med alt det innebærer har gitt en vin med en helt spesiell klarhet i frukten. Den er verken kompleks eller spesielt konsentrert, bare veldig ren og saftig med stor friskhet og bra fylde, altså en super matvin.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her