Ukens vin
Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

Denne boksen er ny i basisutvalget, men finnes bare i de 60 største polutsalgene. Er du i byen, er du derfor sikret solid vin i pappformatet.
Aase E. Jacobsen
15 April 2017 - 01:10

Le Mas er en fyldig og parfymert vin med veldig god frukt og konsentrasjon, stofflig, men også saftig. Det gjør at den finner seg godt til rette med så vel påskelammet, som en saftig biff, og ikke minst grillmaten om du planlegger det. Den fungerer også veldig godt som kosevin – sammen med en god bok eller i godt selskap.  

Den er en boksvin som skiller seg ut, ikke bare ved at den en ekstra god, men også forbi den er helt firkantet. Og dermed bedre egnet for å forbli på kjøkkenbenken (ellers helst et litt kjøligere sted) enn å slepes rundt.

Even Bakke i vinmarkene på Clos de Trias i Ventoux. Foto:

 

Denne vinen er sågar signert en nordmann, Even Bakke, som etter mange år i California bestemte seg for å bli fransk vinbonde. Med til historien hører det at hans kone er fransk, og at han hadde 14 årganger fra California bak seg da han startet opp i det sørlige Rhône.  

Les den imponerende historien her

Druene til boksvinen kommer fra  venner av Even som alle jobber etter økologiske prinsipper. Og i Ventoux er det en økende andel vinprodusenter som jobber økologisk/biodynamisk noe som vil løfte området ut av anonymitetens (les bulkvinenes) rekker. Det ble grundig dokumentert denne uken under mitt besøk i på maratonsmakingen Decourverte Rhône.

På plass i en del polhyller er Bakke-familens Clos de Trias 2010 som er en mer «forseggjort» vin med enda mer konsentrasjon og et visst lagringspotensial. Den får druer fra deres egne biodynamisk dyrkete vinmarker. De kjennetegnes av et kalkholdig jordsmonn som sikrer god friskhet i den ferdige vinen. Og det kjennes på smaken.

Senere i år kommer 2011-årgangen som er superchunky i frukten og en veldig sjarmerende vin. Du kan glede deg.

I Frankrike heter vinene deres forresten Clos de T siden kooperativet i området allerede hadde sikret seg ordet Trias i en av sine cuveer. En fight Som Clos de Trias egentlig vant, men hva gjør man vel ikke for husfreden?

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Clos de Trias
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Rhône
    Pris:
    342.00 kr
    Varenummer:
    5658101
    86 POENG
    Clos de Trias Ventoux
  • Produsent:
    Clos de Trias
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    3.00l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Rhône
    Pris:
    408.40 kr
    Varenummer:
    3079306
    86 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her