- Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og pass på at temperaturen ikke er mer enn 37 grader.
- Pisk inn tørrgjæren.
- Bland sukker, kardemomme og mel i en bolle og tilsett væsken. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig, for deigen skal bli så smidig at den slipper bollen.
- La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
- Bland sammen ingrediensene (smør, sukker og kanel) til fyllet.
- Ha deigen på en melet bakeplate og kna den smidig. Kjevle den til et rektangel. Smør fyllet utover.
- Brett den dobbel og skjær strimler på 3 cm. Tvinn hver strimmel ved å rulle den ene hånda over mens du holder den fast med den andre. Deretter snurrer du strimmelen rundt pekefingeren og binder bollen sammen ved å stikke den ene enden inn i midten.
- Sett på bakebrett med bakepapir og gjenta med resten av strimlene. La heve under klede i 30 minutter.
- Sett ovnen på 230 grader. Pensle bollene med pisket egg og dryss over perlesukker (kan utelates). Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
- Avkjøles på rist under klede.
Se våre andre oppskrifter på kanelboller
Lyst til å bake noe annet? Da skal du se her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig