Det er utrolig hvor raskt vi mister lysten på julekaker. Nesten over natten er de glemt og gjemt. Og det er jo synd gitt hvor mye arbeid og gode ingredienser som ligger bak. Derfor kan du gi dem nytt liv i form av crumble som sammen med bær fra fryseren blir til en herlig lettlaget dessert.
Bærcrumble
Restene av julekakene blir til en lett og deilig dessert
Bærcrumble
Fremgangsmåte
Bland bær (del dem hvis store) og melis. Fordel bærmassen i 6 ildfaste former eller 1 brødform. La stå til halvtint. Fordel rømmen over. Sett ovnen på 175 grader.
Crumble:
Ha julekakene, eggeplommen og smøret i en food processor og kjør til klumpete masse.
Fordel crumble over bær og rømme. Sett inn i ovnen og stek i 20-30 minutter til overflaten er pent lysebrun. Denne desserten kan spises varm eller kald.
Tips:
Du kan erstatte rømmen med iskrem, men da legger du den på toppen av den varme bærcrumble-en og serverer den med en gang.
Lyst på en annen dessert ? Her finner du veldig mange
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG