Ukens kake

Ostekake med solbærgele

Ostekake med solbærlokk er uimotståelig godt - og lett å lage
Foto: (Natalia Prykhozha)

Ostekake med solbærlokk er uimotståelig godt - og lett å lage

Så har innsender valgt å kalle kaken Ostekake med stor O. Vi kan ikke være mer enig.
Aase E. Jacobsen
27 September 2018 - 12:00

Den syrlige og intense solbærsmaken matcher nemlig den luftige ostekremen veldig godt. Men liker du ikke solbær, er det fullt mulig å velge en annen saft - av blåbær, bringebær, rips eller kanskje rabarbra. 

I denne oppskriften er bunnen stekt. Men det finnes et utall av måter å lage ostekake på. 

Se alle våre andre oppskrifter på ostekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Ostekaken med stor O

Ostekaken med stor O

Fremgangsmåte

Kjør kjeks, smør og kanel i kjøkkenmaskin. Trykk deigen ned i en liten springform, som har bakepapir i bunnen. Stek på 180 grader i 8 - 10 minutter. Avkjøl.
 
Kle innsiden av kantene på formen med plastfilm (for å unngå metallsmak på kaken).
 
Skill eggene, og bland eggeplommer med ost, rømme, sukker og sitronsaft. Bruk  gjerne kjøkkenmaskin. Smak til med sitronen, kanskje trengs det litt mer, kanskje litt mindre.
 
Stivpisk eggehvitene med en knivsodd salt (det gjør eggehviten stivere). Løs opp gelatinen (som har ligget noen minutter i bløt) i kokende vann.
 
Hell en liten øse av osterøren opp i gelatinen, rør godt, og tilsett dette så igjen oppi resten av osterøren - under omrøring. På denne måten unngår du  gelatinklumper i kaken.
 
Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Hell alt oppi formen. Settes kaldt i minst to timer, helst mer.
 
Geletopp:
Løs bløtlagt gelatin opp i kokende vann, tilsett saft. Settes kaldt til det begynner å bli stiv, helles forsiktig over den kalde kaken. Settes kaldt igjen til geleen har stivnet.
 
Tips:
Oppskriften kan godt dobles, og passer da til en stor springform (30 cm).
Tips:
Du kan godt bruke en annen type saft enn solbærsirup. 
 

Sendt inn av Svein Vold

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her