Kjør kjeks, smør og kanel i kjøkkenmaskin. Trykk deigen ned i en liten springform, som har bakepapir i bunnen. Stek på 180 grader i 8 - 10 minutter. Avkjøl.
Kle innsiden av kantene på formen med plastfilm (for å unngå metallsmak på kaken).
Skill eggene, og bland eggeplommer med ost, rømme, sukker og sitronsaft. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Smak til med sitronen, kanskje trengs det litt mer, kanskje litt mindre.
Stivpisk eggehvitene med en knivsodd salt (det gjør eggehviten stivere). Løs opp gelatinen (som har ligget noen minutter i bløt) i kokende vann.
Hell en liten øse av osterøren opp i gelatinen, rør godt, og tilsett dette så igjen oppi resten av osterøren - under omrøring. På denne måten unngår du gelatinklumper i kaken.
Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Hell alt oppi formen. Settes kaldt i minst to timer, helst mer.
Geletopp:
Løs bløtlagt gelatin opp i kokende vann, tilsett saft. Settes kaldt til det begynner å bli stiv, helles forsiktig over den kalde kaken. Settes kaldt igjen til geleen har stivnet.
Tips:
Oppskriften kan godt dobles, og passer da til en stor springform (30 cm).
Tips:
Du kan godt bruke en annen type saft enn solbærsirup.