Bunn:
Smuldre kjeksen fint. Bland godt med smeltet smør og sitronsaft. Klem massen i en kakeform på ca 24 cm og sett kaldt.
Du kan også steke den i 10 minutter ved 175 grader. Den må avkjøles før blåbærmoussen legges på.
Blåbærmousse:
Pisk eggehviten stiv.
Varm opp sukker og sitronsaft med 1 ss vann under omrøring til 117 grader. Ha i miksmasterbollen. Sett på miksmasteren på middels hastighet. Tilsett eggehviten i en tynn stråle mens miksmasteren kjører. Fortsett å piske til massen av avkjølt.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Lag pure av 250 gram av blåbærene. Resten brukes til pynt. Press pureen gjennom en sikt for å fjerne skall og frø. Mål opp 100 gram pure og ha i en kjele. Varm opp pureen, men den skal ikke koke, men bli varm nok til at gelatinen løser seg opp. Ha i resten av blåbærpureen (ca 100 gram).
Brett pureen inn i den stivpiskete eggehviten. Bruk miksmasteren for å piske blandingen stiv. Pisk kremfløte stiv og brett denne forsiktig inn i blåbærmarengsen til jevn masse.
Fordel massen over bunnen og bruk en slikkepott for å glatte ut toppen. Sett kaldt (kjøleskap) et par timer.
Før servering pynt med friske blåbær og gjerne spiselige blomster.
Tips:
1 eggehvite veier 30 gram
1 gelatinplate veier 2 gram
Tips:
Eggehvite blir fortere stiv ved romtemperatur enn rett fra kjøleskapet.
Se våre andre oppskrifter på moussekake
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev