Her er det både mye smør og ikke minst sukker. Men vi lover at du blir overbevist over smaken for den er virkelig farlig god. Så det gjelder å være litt gjerrig når du deler den opp, for da blir det flere biter, og det er lov å forsyne seg to ganger. Om det ikke høres logisk ut, er det helt greit, for kakespising har sin egne logikk.
Smørterte
Nå er januar over og det er lov å skeie ut igjen
Bak en smørterte som amerikanerne elsker
Fremgangsmåte
Bland smørterninger, melis og mel i en bolle og kna sammen til en tertedeig. Den skal være myk. Hvis den er for tørr, tilsett mer smør. Hvis den er for klebrig, tilsett mer mel.
Klem deigen i en firkantet eller rektangulær terteform (ca 22 x 32 cm). Stek ved 175 grader i 10 minutter.
Smelt smøret. Ha i en bolle og bruk miksmasteren til å piske inn det brune sukkeret. Ha så i eggene et etter ett, mens maskinen går. Dernest eddik og vaniljesukker. Stopp maskinen og rør inn rosinene og de hakkede nøttene.
Fordel massen over tertebunnen og stek videre i 20-30 minutter. Avkjøl og del opp i firkanter.
Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG