Bunn:
Smelt smør. Knus småkakene i en foodprosessor og bland i smeltet smør.
Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
Du kan også knuse småkakene ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.
- Fyll:
Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen. - Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
- Fordel kremen oppå den stekte bunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
- Karamellsaus:
Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. - La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca 10–15 minutter.
- Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Smak til med gourmetsalt.
- Pynt kaken rett før servering med karamellsaus, kakesmuler og hakkede mandler.
Du kan også prøve denne måten å bli kvitt julekakene på
Lyst til å lage en annen ostekake da finner du veldig mange her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig