Det som tar tid her er glasuren som skal stå å godgjøre seg noen timer. Det kan derfor være lurt å starte med den litt før. Kaken blir dessuten aller best om den også får stå litt etter montering.
Ukens kake

Heldig den som har bursdag denne uka
For denne kaken er utrolig saftig og god. Ikke tar den lag tid å bake heller.
Aase E. Jacobsen
27 Februar 2016 - 14:27
Mokka fudge-kake

Fremgangsmåte
- Glasur:
Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer. - Kakebunn:
Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. - Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen.
- Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.
- Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.
- Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.
- Montering:
Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.
Her finner du mange oppskrifter på deilige sjokoladekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 459.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
Forsiden akkurat nå