Ukens kake

Lises eplekake

Dette får vi bare ikke nok av
Foto: (F. Larsen)

Dette får vi bare ikke nok av

Og da snakker vi om norske epler og kanel pakket sammen i en saftig kakedeig. Ikke rart det er alles kakefavoritt.
Aase E. Jacobsen
08 November 2018 - 12:00

Eplekake er også den ultimate løsningen for epler som får rynker i for tidlig alder, og det opplever vi hver høst når de sunnere norske eplene fyller fruktkurvene i våre oppvarmede hjem. De trives best og holder lengst ved kjellertemperaturer, men når skaden først har  skjedd, skal du bake eplekake. For den gode smaken er der likevel. 

 Denne oppskriften har vi fått fra Thorbjørnrud Hotell som har norgesrekord i kortreist, og der går ikke noe til spille.

Les mer om Thorbjørnrud her

Lyst på en annen kake? Se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lises eplekake

Lises eplekake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Skrell eplene , fjern kjernehusene og del de i fine båter, legg så eplene i en plastikkpose og tilsett kanel og perlesukker. Rist godt.

  • Pisk smør og sukker til en hvit og luftig masse i kjøkkenmaskin
  • Tilsett ett og ett egg i smeten. Bland godt mellom hvert egg.
  • Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker over deigen og vend det forsiktig inn.
  • Fordel røren jevnt i en rundt springform. 24cm i diameter.
  • Stikk halvparten av eplene ned i røren. Og den siste halvparten legges fint på toppen. Strø mandler over.
  • Sett kaken inn i den forvarmede ovnen og la den steke i ca 45 min til den er gyllen.


Tips:

For å være sikker på at den er ferdig, kan man stikke en tannpirker eller kakepinne forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke er noen kakerøre på den, er kaken ferdig.

Server den gjerne lun og med en kule vaniljeis eller  pisket krem ved siden av.

Denne oppskriften har vi fått fra Thorbjørnrud Hotell som har norgesrekord i kortreist, og der går ikke noe til spille.

Les mer om Thorbjørnrud her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Thorbjørnrud Hotell

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her