Sett ovnen på 175 grader.
Skrell eplene , fjern kjernehusene og del de i fine båter, legg så eplene i en plastikkpose og tilsett kanel og perlesukker. Rist godt.
- Pisk smør og sukker til en hvit og luftig masse i kjøkkenmaskin
- Tilsett ett og ett egg i smeten. Bland godt mellom hvert egg.
- Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker over deigen og vend det forsiktig inn.
- Fordel røren jevnt i en rundt springform. 24cm i diameter.
- Stikk halvparten av eplene ned i røren. Og den siste halvparten legges fint på toppen. Strø mandler over.
- Sett kaken inn i den forvarmede ovnen og la den steke i ca 45 min til den er gyllen.
Tips:
For å være sikker på at den er ferdig, kan man stikke en tannpirker eller kakepinne forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke er noen kakerøre på den, er kaken ferdig.
Server den gjerne lun og med en kule vaniljeis eller pisket krem ved siden av.
Denne oppskriften har vi fått fra Thorbjørnrud Hotell som har norgesrekord i kortreist, og der går ikke noe til spille.
Les mer om Thorbjørnrud her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev