Ukens kake

Mormors tropisk aroma

Denne type sjokoladekake blir aldri avlegs
Foto: (Douglas_Freer)

Denne type sjokoladekake blir aldri avlegs

Tropisk aroma ble populær fra 1950-tallet som en krydret marmorkake med sjokoladekrem, men denne mormoren hadde sin egen lille vri.
Aase E. Jacobsen
30 Januar 2020 - 12:00

I kaken som er kjent under navnet Tropisk aroma er det ofte muskat og kanel som gir den gode saken. I denne oppskriften er krydderet erstattet av sitrondråper som tidligere under navnet sitronessens, var et populært alternativ i baking når ønsket om frisk sitronsmak var målet. I dag har vi tilgang til fersk sitron året rundt, så den oppleves verken eksotisk eller tropisk. 

Hvis du vil være skikkelig retro kan du bruke sitronessens som fortsatt er å få tak i hos velassorterte butikker, men da reduserer du mengden til 1/4 teskje. 

Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Mormors tropisk aroma

Mormors tropisk aroma

Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes, ha i resten av ingrediensene.

Del deigen i 2 deler. Brett smeltet kokesjokolade forsiktig inn i den ene halvparten. Stekes i 2 like runde former ved 185 grader i 25-30 minutter.

Fyll:
Smelt kokesjokolade med kaffen i en tykkbunnet kjele. Sikt inn vaniljesukker og avkjøl. 

Begge kakene deles i 2 etter avkjøling. Ha fyll mellom delene og på toppen og sidene av kaken.

Tips:
Du kan også lage denne kaken som en marmorkake ved å steke begge halvdelene samtidig. Hell først den mørke deigen i formen og deretter den lyse. Rør rundt med en slikkepott for å få marmormønsteret. Stekes ved 175 grader i 45 minutter. 

Etter steking kan bunnen deles i to og fylles med sjokoladeglasur eller smøres på toppen og sidene hvis du ønsker mindre glasur. Riv kokesjokolade på toppen.

Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Per Holm

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her