Ukens kake

Sjokoladekake med søtpotetglasur

Denne kaken vil overraske deg, og det er ikke på grunn av pynten
Foto: (Ina-Janine Johnsen)

Denne kaken vil overraske deg, og det er ikke på grunn av pynten

Den har nemlig litt uvanlige ingredienser til en sjokoladekake å være. Men smaken er det ingenting i veien med, heller tvert om.
Aase E. Jacobsen
26 Juli 2018 - 13:00

Denne kaken som er kreert av den kjente kakebloggeren Ina-Janine Johnsen til en  i konkurranse med tema sunnere festkaker i regi av Opplysningskontoret for brød og korn. De sunnere ingrediensene er grovere mel, rapsolje og søtpotet. Det gir en annen smak enn hva du vanligvis forventer av en sjokoladekake, men du kommer til å bli positivt overrasket. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Sjokoladekake med søtpotetglasur

Sjokoladekake med søtpotetglasur

Fremgangsmåte

Begynn med glasuren. Bruk en gaffel til å lage hull i søtpotetene. Sett dem i en ildfast form og stek søtpotetene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time til de er myke.

Skrell vekk skallet og mål opp 500 g søtpotet mens de fortsatt er varme. Ha den varme søtpoteten i en hurtigmikser og kjør til glatt. Ha grovhakket sjokolade i den varme søtpotetmosen og kjør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt glasur. Sett til side.

Lag kakebunnene. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen melk, rapsolje og egg og bland det inn i den tørre melblandingen. Hell varm kaffe i kakerøren og bland forsiktig. Fordel røren i to smurte kakeformer på 20 cm.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 35 – 40 minutter. Test med en kakepinne om de er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Montering:
Velg kakebunnen som har penest form på toppen. Skjær toppen av den andre kaken slik at den blir helt rett, og sett den på et kakefat med skåret side opp. Fordel bringebærsyltetøy på den nederste bunnen. Fordel deretter 1/3 av glasuren over syltetøyet og sett den andre kakebunnen på toppen. Smør resten av glasuren på sidene og toppen.

Pynt med spiselige blomster og bær. 

Oppskriften er laget av Ina-Janine Johnsen fra bloggen Mat på Bordet i forbindelse med konkurransen #SunnereFestkake2018

Vil du lage en annen sjokoladekake finner du mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her