Vel krever denne oppskriften sin baker og litt tid. Og du må være nøye med både vekt og ikke minst temperaturer. Er du det, belønnes du altså med himmelske smaker. Denne kaken er på menyen i petit fours-form på Lysverket i Bergen og har nok gledet flere enn min gane. Det er restaurantens bakemester Sebastian Klaas som står bak kreasjonen.
Ukens kake
Brunostkake
Foto: (Julie H. Amundsen)
Denne kaken smaker helt fantastisk
Den hemmelige ingrediensen er altså brunost. Sammen med mange andre gode smaksgivere får du en kake du ikke kan unngå å bli forlibt i.
Aase E. Jacobsen
14 September 2017 - 12:00
Slik lager du brunostkake
Fremgangsmåte
- Brunostkremen (mousse):
Legg gelatinbladene til bløt i kaldt vann. - Smelt sukkeret med en spiseskje vann til en lys karamell. Ta kjelen av varmen og tilsett brunosten som er delt opp i biter. Rør til den er løst opp og tilsett melken. Rør godt. Når temperaturen er under 70 grader kan du tilsette de oppbløtte gelatinbladene.
- Piske rømmen til krem.
- Når karamellblandingen holder 40 grader, bretter du inne rømmekremen. Fordel kremen jevnt på en bakeplate med kanter. Sett kaldt, aller helst i fryseren.
- Sjokoladekremen (ganash):
Varm opp fløten og saltet til 60 grader og tilsett brunosten og mandlene. Bruk stavmikseren for å oppnå en jevn masse. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Fordel også denne kremen på en silikonplate og sett i fryseren. - Kakebunn:
Separer eggeplommer og eggehviter. Pisk smør og halvparten av sukkeret til det er hvitt. - Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til stiv marengs.
- Tilsett en tredel av melet og en eggeplomme og gjenta to ganger til. Rør godt mellom.
- Tilsett den smeltede sjokoladen og brett inn den piskete eggehviten til du får en luftig masse. Fordel den over et bakebrett med bakepapir og stek i 6 minutter ved 190 grader.
- Mørk sjokolademousse:
Pisk kremfløten stiv. Sett til side. Pisk egg på full hastighet. Lag karamell av sukkeret (maks 121 grader). Tilsett karamellen sakte i eggemiksen men ikke ha full hastighet. Fortsett å piske til blandingen er 24 grader. - Blant kremen og den smeltete sjokoladen godt. Ha i eggemiksen og bland til en jevn mousse.
- Sett kaken sammen:
Lag lag i denne rekkefølgen:
Sjokoladekrem, kakebunn, brunostkrem, sjokoladekrem, brunostkrem.
Kaken dekkes med en mørk sjokolademousse og du kan velge formen du ønsker. Enten stikke ut rundinger eller dele opp i kvadratiske porsjonsbiter før du dekker med sjokolademoussen.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå