- Brunostkremen (mousse):
Legg gelatinbladene til bløt i kaldt vann. - Smelt sukkeret med en spiseskje vann til en lys karamell. Ta kjelen av varmen og tilsett brunosten som er delt opp i biter. Rør til den er løst opp og tilsett melken. Rør godt. Når temperaturen er under 70 grader kan du tilsette de oppbløtte gelatinbladene.
- Piske rømmen til krem.
- Når karamellblandingen holder 40 grader, bretter du inne rømmekremen. Fordel kremen jevnt på en bakeplate med kanter. Sett kaldt, aller helst i fryseren.
- Sjokoladekremen (ganash):
Varm opp fløten og saltet til 60 grader og tilsett brunosten og mandlene. Bruk stavmikseren for å oppnå en jevn masse. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Fordel også denne kremen på en silikonplate og sett i fryseren. - Kakebunn:
Separer eggeplommer og eggehviter. Pisk smør og halvparten av sukkeret til det er hvitt. - Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til stiv marengs.
- Tilsett en tredel av melet og en eggeplomme og gjenta to ganger til. Rør godt mellom.
- Tilsett den smeltede sjokoladen og brett inn den piskete eggehviten til du får en luftig masse. Fordel den over et bakebrett med bakepapir og stek i 6 minutter ved 190 grader.
- Mørk sjokolademousse:
Pisk kremfløten stiv. Sett til side. Pisk egg på full hastighet. Lag karamell av sukkeret (maks 121 grader). Tilsett karamellen sakte i eggemiksen men ikke ha full hastighet. Fortsett å piske til blandingen er 24 grader. - Blant kremen og den smeltete sjokoladen godt. Ha i eggemiksen og bland til en jevn mousse.
- Sett kaken sammen:
Lag lag i denne rekkefølgen:
Sjokoladekrem, kakebunn, brunostkrem, sjokoladekrem, brunostkrem.
Kaken dekkes med en mørk sjokolademousse og du kan velge formen du ønsker. Enten stikke ut rundinger eller dele opp i kvadratiske porsjonsbiter før du dekker med sjokolademoussen.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter