Når importbærene får et lag med gele på toppen, blir de søte og uimotståelig gode. Denne kaken kan selvsagt også lages med vaniljekrem i stedet for jordbærkrem under gelelokket.
Ukens kake
Jordbærterte
Foto: (kaanates)
Denne jordbærterten vil du elske
Selv om det ikke er jordbærsesong, hører de søte røde med når vi snart skal kaste oss ut i feiringen av nasjonaldagen. Denne kaken er lett å lage og god som få.
Aase E. Jacobsen
12 Mai 2017 - 15:17
Jordbærterte
Fremgangsmåte
Bunn:
Smuldre smøret. Tilsett eggeplommene og melisen. Rør godt til det blir en homogen masse. Til slutt tilsett hvetemelet. Rør deigen først, og deretter kna deigen fort. Deigen skal hvile i kjøleskapet i et par timer.
Ta ut deigen av kjøleskapet og legg den i den ferdigsmurte formen med en diameter på 25cm. Fordel deigen utover godt utover. Stek bunnen i 15 minutter på 180 grader til den blir gylden. Avkjøl bunnen.
Ta ut deigen av kjøleskapet og legg den i den ferdigsmurte formen med en diameter på 25cm. Fordel deigen utover godt utover. Stek bunnen i 15 minutter på 180 grader til den blir gylden. Avkjøl bunnen.
Jordbærkrem:
Miks alt i en mikser.
Pynt:
Pynt:
Lag geleen etter anvisningen på pakken. Sett den til avkjøling men den skal ikke stivne. Skyll og del jordbærene i to.
Smør jordbærkremen ut på toppen av bunnen. Dekk kremen med jordbær. Hell over geleen. Sett terten i kjøleskapet til geleen stivner helt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå