Smuldre sammen margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.
Legg fikenbåter tett i tett i bunnen av paiformen. Ha på dadlene. Visp sammen egg, fløte, cottage cheese, sukker og vaniljesukker og hell det over.
Stek paien ferdig ved 180 °C i ca. 45 minutter. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig med litt fikensyltetøy til.
Tips: Sukkermengden både i paibunn og fyll kan reduseres eller sløyfes helt eventuelt erstattes av stevia.
Vi har enda flere supre oppskrifter på pai
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev