Ukens kake
Bak en kake som gir forsmak på jul
Foto: (Aiselin82)

Bak en kake som gir forsmak på jul

Er du en av dem som ikke får nok av julelukt i huset, kan du tjuvstarte med denne kanelduftende kaken.
Aase E. Jacobsen
06 November 2016 - 12:26
Du kan også ha valnøtter i kakedeigen for ekstra mye smak. Foto: Aiselin82

Kanel er en av de mest intense og lettest gjenkjennelige krydderne som finnes. En  selvfølge ikke bare til julematen, både den salte og den søte, men også resten av året. En eplekake uten smak av kanel er nesten utenkelig. Og de populære skillingsbollene/kanelsnurrene ville jo ikke vært det samme uten kanel. 

 I denne oppskriften får kanel følge av kaffe. En morsom og kanskje ikke så vanlig kombinasjon. Det smaker selvsagt veldig godt med en kopp kaffe til denne kaken, eller hva med et kaffeduftende mørkt øl? Vi gir deg alternativene.

Se alt det andre gode du kan få til med en pose kanel

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Kanelkake

Kanelkake

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre til kaken sammen og rør godt. Ha natron i kefiren og la den ese før den helles i den tørre blandingen. Ha røren i langpanne og stek på 200 grader i 30-40 minutter.
 
Glasuren:
Bland alt sammen til en krem, men ha i kaffen til slutt og ha i litt og litt ettersom kremen lett blir litt for tynn.
 
La kaken avkjøle seg før glasuren smøres på. Kaken kan fryses med glasuren på.
 
Tips1:
Du kan også tilsette grovhakkete valnøtter i kakedeigen. 
 
Tips2:
Du kan også bruke en stor rund kakeform, men da må du steke kaken i 40-50 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt. 

Sendt inn av Gunn-Ågot Tek-Karlsrud

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll woken med lekker ishavsrøye og masse grønnsaker, og middagen er klar om et øyeblikk
Dagens rett

Fyll woken med lekker ishavsrøye og masse grønnsaker, og middagen er klar om et øyeblikk

Wok er en hverdagshit siden det tar veldig kort tid og du på denne måten også sikrer at middagen blir skikkelig sunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her