Paideigen:
Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter. Tilsett 2 klyper flaksalt, og sett til side. Smelt smør og tilsett sukker og sirup. Rør til sukkeret har løst seg opp, og tilsett deretter havregryn og hvetemel. Rør til en jevn blanding og sett til side.
Fyllet:
Skyll og rens rabarbraen. Skjær i mindre biter som du varmer sammen med sitron i en kasserolle til de har blitt litt mykere.
Smør en rektangulær paiform på ca. 12 x 35 cm, legg rabarbraen i bunnen, strø over potetmel og bland litt.
Hell over paideigen, og strø over bokhveten. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i ca. 25 minutter. Flytt opp formen, og stek i ytterligere 5 minutter. Serveres med krem eller iskrem.
Tips:
Bytt ut hvetemelet med mandelmel og bruk glutenfrie havregryn for å få paien glutenfri.
Se alt du kan lage av rabarbra
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev