Ukens drink

Sorgin negroni

Har du fortsatt Aperol i barskapet etter ferien, må du prøve denne vrien

Har du fortsatt Aperol i barskapet etter ferien, må du prøve denne vrien

Her får sommerfavoritten selskap av en spesiell type gin som bidrar med både blomster og grapefrukt. Utrolig mye smak i et glass med andre ord.
Aase E. Jacobsen
03 August 2018 - 14:00

Sorgin er nemlig destillert av sauvignon blanc-druer fra Bordeaux.  Dessuten er den i god gintradisjon tilsmakt med einerbær, men her i form av et destillat av einerbær, hvilket gir et mer dempet preg. I tillegg kommer sitron, grapefrukt, lime, fiol, solbærblader og gyvel (medisinplante).  

Bak denne ginen står en for vininteresserte kjent mann, François Lurton, som er opphavet til kallenavnet Bordeaux-gin. I ukens drinkoppskrift er det brukt vermuten Lillet som også kommer fra Bordeaux. Opprinnelig ble det imidlertid brukt en annen vermut, Leonce, som er laget på basis av vin av sauvignon blanc. Den finnes ikke i Norge, men Lillet er et godt alternativ. 

I en klassisk negroni er det Campari som bidrar med bittertonene, men i denne oppskriften er det brukt superpopulære Aperol som har tydelig appelsinsmak, en noe mer dempet bitterhet og er betydelig svakere. 

Hvis du ønsker en tørrere drink, kan du øke mengden gin til 4 cl og gå ned til 2,5 cl for hver av de to andre ingrediensene. 

Se våre andre oppskrifter på negroni

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Sorgin Negroni drinkoppskrift

Sorgin Negroni drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her