Ukens drink

Pisco sour

Når du er lei gin tonic, er en pisco sour det du trenger

Når du er lei gin tonic, er en pisco sour det du trenger

Pisco sour er som navnet antyder en svært frisk drink, og den forfriskende evnen gjør at den passer perfekt også til mat.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2018 - 13:00

Drinken har fått navn etter hovedingrediensen pisco som er et brennevin typisk for deler av Sør-Amerika, og spesielt Peru. 

Les mer om pisco her

Peru er også kjent for sin matkultur, og særlig ceviche har oppnådd en høy status også på våre breddegrader. Ceviche konkurrerer ikke helt med sushi ennå hva popularitet og utbredelse angår, men potensial har den helt klart. 

Ikke uventet et ceviche og Pisco sour en spennende kombinasjon, begge har syrlighet som hovedretning. Mer av samme sak med andre ord, men den lille sukkersødmen i drinken og den kremaktige munnfølelse fra eggehviten gjør at drinken ikke faller gjennom i møtet med chilibittet i cevichen.

Prøv gjerne denne cevichen til Pisco sour

Vi har også andre oppskrifter på ceviche

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Pisco sour som på Aymara drinkoppskrift

Pisco sour som på Aymara drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll ingrediensene (bortsett fra Angostura) i en shaker og rist godt. Sil over i et rocksglass. Det skal være et lett skum på toppen. Drypp litt Angostura på toppen og server umiddelbart. 

Råvarer:
Pisco
Angostura

Les mer om pisco her

Peru er også kjent for sin matkultur, og særlig ceviche har oppnådd en høy status også på våre breddegrader. Ceviche konkurrerer ikke helt med sushi ennå hva popularitet og utbredelse angår, men potensial har den helt klart. 

Ikke uventet et ceviche og Pisco sour en spennende kombinasjon, begge har syrlighet som hovedretning. Mer av samme sak med andre ord, men den lille sukkersødmen i drinken og den kremaktige munnfølelse fra eggehviten gjør at drinken ikke faller gjennom i møtet med chilibittet i cevichen.

Prøv gjerne denne cevichen til Pisco sour

Vi har også andre oppskrifter på ceviche

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Aymara

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her