Det beste er å presse appelsinene selv, men har du kvalitetsjuice for hånden, er heller ikke det av veien. Det viktigste er at appelsinsmaken er så god som mulig, saften sal tross alt vanne ut (eller fylle ut, alt ettersom) champagne, og da nytter det ikke med juice fra konsentrat eller annet billig skvais.
I denne oppskriften anbefales det å tilsette litt Grand Marnier, som er en appelsinlikør med cognac som base. Det gir ekstra fylde til Mimosaen. Har du Cointreau i huset, gir også den drinken en boost. Denne likøren finnes også i en rød utgave som er spennende å leke med, også i en slik drink. Bruker du røde (blod)appelsiner får drinken selvsagt en annen farge, omtrent som en Aperol spritz - men selvsagt en annen smak.
En lignende om litt tørrere måte å gi denne drinken et kick er å tilsette noen dråper Orange Bitters.
Om selve drinken kan virke som en tilfeldighet - i mangel av vodka, ble champagne brukt til å sprite opp appelsinjuicen, så er ikke det tilfelle. Denne elegante champagnedrinken er klassisk så det holder siden den stammer fra eksklusive Ritz i Paris rundt 1925. Det glade 20-tallet, med andre ord. Selv i 2018 bringen den glede, og i hvert fall en kjølig oktoberhelg.
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev