Hvordan kan man bli irritert over noe som er så vakkert og sommerlig som løvetann er egentlig veldig vanskelig å forstå. Denne ressursen burde brukes mye mer enn vi gjør. Selv laget jeg i sin tid vin av løvetann - et godt stykke arbeid å smale sammen nok kronblader til en stor plastdunk med vin, men det var en fin sommersyssel. Så i stedet for å irritere deg, sett i gang med å plukke blomsterknoppene (de må plukkes i fullt solskinn mens de er brettet ut) og lag nok sirup til mange måneder framover. Den kan også brukes som smakstilsetning til andre drinker - også uten alkohol - eller desserter.
Løvetanndrink
Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende
Les også
Løvetann - en naturnær drink med akevitt og løvetannsirup
Fremgangsmåte
- Legg godt skylte løvetannblader på innsiden av et høyt glass.
- Fyll med isbiter, tilsett akevitt, sitronsaft og løvetannsirup.
- Topp med Villbryg Skog_02 - et alkoholfritt brygg med smak av norsk skog.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Cornelia Øiestad fra Villbrygg,Terje Dybdahl og Martin Gawlyta fra Dialekt Bar på M/S Bjørvika
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
En sjømatgryte som denne topper det meste
Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.
Les hele sakenPå Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer
Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Sensasjonell førsteplass til Himkok
I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
En sjømatgryte som denne topper det meste
Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.
Les hele saken