Ukens drink

Everleaf Gimlet

Slik lager du en alkoholfri drink som smaker like godt som en med
Foto: (Paul Mathew)

Slik lager du en alkoholfri drink som smaker like godt som en med

Du tror det ikke før du smaker den, og det beste er at du kan drikke flere uten å merke alkoholens negative virkninger. Det passer jo ganske bra den første helga i det nye året.
Aase E. Jacobsen
03 Januar 2020 - 14:00

Hemmeligheten bak denne drinken heter Everleaf -  en alkoholfri bittersøt aperitif som er inspirert av blant andre Aperol - men som hånden på hjertet smaker bedre. 

Les historien bak denne nyskapningen her

Everleaf er forholdsvis nylig lansert og ikke så lett å få tak i. Per nå er det bare Lille Tøyen Kolonial i Oslo som har den i hyllene, men den kan bestilles fra nettbutikken til importøren Leske.no. Barer som Andre til Høyre og restauranter som Hrimnir og Bon Lio har den også, om du har lyst å la noen andre stå for miksingen.

For at denne drinken skal smake helt optimalt, skal du benytte en teknikk som kalles throwing, som betyr at den "kastes" (eller helles) mellom to shakere med isbiter gjentatte ganger. Målet er å skape mest mulig oksygen i drinken, men uten at den vannes ut for mye. Derfor må du helle fra stor høyde - noe som krever litt trening, men det ser helt fantastisk ut. Kanskje det blir din nye greie i det nye året?

Se flere oppskrifter med Everlaf og andre alkoholfrie drinker her

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Everleaf Gimlet alkoholfri drink

Everleaf Gimlet alkoholfri drink

Fremgangsmåte

Start med å lage sirupen dagen før. 

Slik lager du grapefrukt- og rosa pepper-sirup

Lag kamomillete og avkjøl.

Fyll to shakere med isbiter. Ha ingrediensene i den ene shakeren og hell innholdet noen ganger mellom de to shakerne - såkalt throwing som gjøres for å skape mest mulig oksygen i drinken men uten at den vannes ut for mye.

Sil over i et cocktailglass. Pynt med grapefruktskall. 

Se flere oppskrifter med Everlaf og andre alkoholfrie drinker her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Everleaf

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her