Ukens drink

Champagne Apricato

Denne forførende drinken mikser du på et øyeblikk
Foto: (Zerbor)

Denne forførende drinken mikser du på et øyeblikk

De fleste har en skvett gin, litt likør og boblevin for hånden. Men aller best blir drinken selvsagt med god champagne og aprikoslikøren som i oppskriften.
Aase E. Jacobsen
11 August 2017 - 13:00

 Og selv om mange mener det er bortkastet å bruke dyre champagnedråper i en cocktail, er det noe helt eget med slike cocktails som dette. God champagne smaker ekstra dybde. Men det gjør også vellagret og vellaget musserende vin også. Da snakker vi altså ikke om prosecco, men musserende vin som har gjennomgått andregangsgjæring i flasken. Vil du ha en ekstra tørr utgave av denne drinken, lønner det seg å gå for bobler av typen extra brut, brut nature eller non dose.

Denne drinken er skapt av en nestor innen bartenderfaget, nemlig Audrey Saunders fra legendariske Pegu Club i New York. Hennes filosofi er fortsatt gyldig. Den kan du lese her 

Om du synes det er rart å ha en blomst i drinken eller ikke er sikker på hvilke blomster som er spiselige - enn si ikke-sprøytede - for vi vil jo ikke ha giftstoffer i drinken, gå for økologisk dyrkete blomster. Eller dine egne. Hvilke blomster som er spiselige kan du lese mer om her.

Se våre andre oppskrifter på vinbaserte drinker

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Champagne Apricato

Champagne Apricato

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene utenom champagne i en shaker med is, rist godt og sil over i et champagne-glass.

Topp med champagne og pynt med en spiselig blomst.
 
Tips:
Hibiscus som ikke er helt utsprunget gir ekstra god visuell effekt. 
  
Råvarer:
 
 

Sendt inn av Audrey Saunders, Pegu, New York

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her