Ukens drink

Churchill

Slik blir butikkpilsen til en skikkelig god drink
Foto: (Milkos)

Slik blir butikkpilsen til en skikkelig god drink

Denne snart klassiske ølcocktailen består av to ingredienser som de fleste har i huset: Campari fra barskapet og pils fra kjøleskapet. Eller en IPA for mer smak.
23 August 2019 - 13:00

Hvorfor denne drinken kalles Churchill, når legenden aldri var kjent for å drikke verken øl eller Campari, er et mysterium. Mannen som er kjent for en rekke utsagn knyttet til alkoholinntak som "When I was younger I made it a rule never to take strong drink before lunch. It is now my rule never to do so before breakfast.”

Så denne drinken ville åpenbart vært for svak.

Her er en whiskycocktail som i sin tid ble laget til Winston Churchill

Men den heter likefullt Churchill og er mer i slekt med de mange til tider ganske sprø tokomponents øldrinkene som såkalte bomb shot-drinker hvor et glass med sprit slippes oppi ølglasset. Mest kjent er Boilermaker med whisky, U-Boot med vodka, Depth Charge med Drambuie eller Irish Car Bomb som er Baileys og whisky i et shotglass som droppes i stoutglasset.

Andre er mer moderate som Snakebite (øl og sider) eller de hvor øl blandes med limonade som Michelada eller Clara. 

Churchill - eller bare øl og Campari - var populær på 80-tallet. En måte å sprite opp pilsen på, som altså fortsatt duger. Hvis du vil ha mer utfordring, bruk en IPA eller pale ale i stedet, og du får både større munnfølelse og smaksintensitet samtidig som drinken blir sterkere, spesielt om du bruker en dobbel-IPA. Da kan du med fordel redusere mengden i glasset, men beholde forholdet 1 del Campari til 2 deler øl.

Se de ulike øldrinkene her

Med dagens utbredte sans for Aperol, og Negroni, er Campari atter stuerent, og å finne i stadig flere barskap. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Churchill drinkoppskrift

Churchill drinkoppskrift

Fremgangsmåte

KJøl ned et glass som rommer minst 2,5 dl med isbiter og hell dem i vasken før du tilsetter Campari. Fyll opp med (kjøleskapskald) pilsner etter smak, men det klassiske blandingsforholdet er 1:2. Pynt evt med tørket appelsinskive.

Tips:
Bruk IPA i stedet for  pilsner og du får en drink med enda mer smak.

Se de ulike øldrinkene du kan mikse her

Her er en whiskycocktail som i sin tid ble laget til Winston Churchill

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her