Ukens drink

Churchill

Slik blir butikkpilsen til en skikkelig god drink
Foto: (Milkos)

Slik blir butikkpilsen til en skikkelig god drink

Denne snart klassiske ølcocktailen består av to ingredienser som de fleste har i huset: Campari fra barskapet og pils fra kjøleskapet. Eller en IPA for mer smak.
23 August 2019 - 13:00

Hvorfor denne drinken kalles Churchill, når legenden aldri var kjent for å drikke verken øl eller Campari, er et mysterium. Mannen som er kjent for en rekke utsagn knyttet til alkoholinntak som "When I was younger I made it a rule never to take strong drink before lunch. It is now my rule never to do so before breakfast.”

Så denne drinken ville åpenbart vært for svak.

Her er en whiskycocktail som i sin tid ble laget til Winston Churchill

Men den heter likefullt Churchill og er mer i slekt med de mange til tider ganske sprø tokomponents øldrinkene som såkalte bomb shot-drinker hvor et glass med sprit slippes oppi ølglasset. Mest kjent er Boilermaker med whisky, U-Boot med vodka, Depth Charge med Drambuie eller Irish Car Bomb som er Baileys og whisky i et shotglass som droppes i stoutglasset.

Andre er mer moderate som Snakebite (øl og sider) eller de hvor øl blandes med limonade som Michelada eller Clara. 

Churchill - eller bare øl og Campari - var populær på 80-tallet. En måte å sprite opp pilsen på, som altså fortsatt duger. Hvis du vil ha mer utfordring, bruk en IPA eller pale ale i stedet, og du får både større munnfølelse og smaksintensitet samtidig som drinken blir sterkere, spesielt om du bruker en dobbel-IPA. Da kan du med fordel redusere mengden i glasset, men beholde forholdet 1 del Campari til 2 deler øl.

Se de ulike øldrinkene her

Med dagens utbredte sans for Aperol, og Negroni, er Campari atter stuerent, og å finne i stadig flere barskap. 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Churchill drinkoppskrift

Churchill drinkoppskrift

Fremgangsmåte

KJøl ned et glass som rommer minst 2,5 dl med isbiter og hell dem i vasken før du tilsetter Campari. Fyll opp med (kjøleskapskald) pilsner etter smak, men det klassiske blandingsforholdet er 1:2. Pynt evt med tørket appelsinskive.

Tips:
Bruk IPA i stedet for  pilsner og du får en drink med enda mer smak.

Se de ulike øldrinkene du kan mikse her

Her er en whiskycocktail som i sin tid ble laget til Winston Churchill

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her