Torsk er en av våre beste råvarer fra havet som også kan gjøres festfin. Når potetene blir til en suppe og får følge av høstens friske spinat og en fløyelsmyk hollandaisesaus, ja, da kan det knapt skapes bedre forhold for det kritthvite torskekjøttet.
Dagens rett

Torsk og poteter kan smake helt himmelsk
En gammel traver gjøres festklar med denne oppskriften.
Redaksjonen
10 Oktober 2015 - 01:05
Torsk i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Fremgangsmåte
- Fisken:
Lag saltlake ved å koke opp en liter vann med 80 gram salt. - Skjær torskefileten opp i fire like stykker og legg dem i laken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker.
- Mandelpotetsuppe:
Fres potet, løk, purreløk og hvitløk i smøret i 30 sekunder, hell så over kraften og melken. - Kok opp og la småkoke til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning. Kjør i blender og kok opp med rømme. Smak til med salt og pepper.
- Spinaten varmes i en kjele med litt smør, salt og hvitløk til den detter sammen. Press ut vannet og legg den i skålen.
- Legg spinat i skålen og suppen rundt. Legg den varme fisken på spinaten og topp med et par skjeer hollandaise og kjørvelkvast.
Tips: Bruk gjerne skrei i sesong i stedet for den vanlige kysttorsken. Her har vi brukt ferdig kraft og hollandaise, men du kan selvfølgelig lage de selv.
Se mange flere lekre fiskesupper her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå