Vintertomater trenger litt drahjelp i form av en god marinade. Dermed kan de fint spille hovedrollen i dagens middag. Den syrlige smaken er en perfekt match til de myke og sprø ridderost-crostiniene. Smeltet ost er som kjent en sikker vinner.
Dagens rett
Foto: (AniHobel)
Prøv denne ekstra smaksrike tomatsalaten med myke og sprø crostinier
Når du trenger noe lettvint, som også setter smaksavtrykk, er dette løsningen en onsdag før jul.
20 Desember 2023 - 00:00
Tomatsalat med lun og sprø ridderost-crostini, saltkokte pinjekjerner og basilikum
Fremgangsmåte
- Tomatsalat: Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje. Avkjøl.
- Skjær tomatene i skiver. Vend forsiktig dressingen inn. Tilsett grovhakket basilikum.
- Saltkokte pinjekjerner: Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i.
- Kok pinjekjernene ca. 1½ minutt i den mettede saltlaken.
- Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik får de god saltsmak tvers gjennom.
- Lun ridderost-crostini: Drypp olje på en side av baguettskivene. Og legg dem på et stekebrett med den oljete siden ned.
- Riv osten og fordel på baguettskivene.
- Stek til osten smelter i ovnen på 180 grader i ca 3 min.
- Tomatsalaten legges i taksteins form på tallerken, pinjekjernene drysses over og serveres med crostiniene på siden.
- Pynt evnt. med basilikumblader.
Vi byr på mange spennende salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå