Ostesmørbrød kan varieres i det uendelige, også når det kommer til tilbehøret. En frisk, grønn salat er en selvfølge eller hva med en suppe?
Dagens rett
Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk
Foto: (Ali Arman)
Dette ostesmørbrødet gir deg heltestatus
Når et ostesmørbrød lages med så mye kjærlighet som her, blir det den reneste festmiddagen. Dagens oppskrift har det lille ekstra.
Redaksjonen
10 Februar 2020 - 01:00
Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, honning og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 20 minutter.
- Ta av platen og avkjøl.
- Sprøstek baconet.
- Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.
- Legg på osteskiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.
- Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.
- Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.
- Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.
Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.
Lyst til å lage et annet smørbrød?
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå