- Tomatsalat: Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje. Avkjøl.
- Skjær tomatene i skiver. Vend forsiktig dressingen inn. Tilsett grovhakket basilikum.
- Saltkokte pinjekjerner: Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i.
- Kok pinjekjernene ca. 1½ minutt i den mettede saltlaken.
- Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik får de god saltsmak tvers gjennom.
- Lun ridderost-crostini: Drypp olje på en side av baguettskivene. Og legg dem på et stekebrett med den oljete siden ned.
- Riv osten og fordel på baguettskivene.
- Stek til osten smelter i ovnen på 180 grader i ca 3 min.
- Tomatsalaten legges i taksteins form på tallerken, pinjekjernene drysses over og serveres med crostiniene på siden.
- Pynt evnt. med basilikumblader.
Vi byr på mange spennende salater