Mai er ikke høysesong for norske tomater, og importtomatene kan fortsatt være litt vandige i smaken. Men når de varmebehandles som i en pai, konsentreres smaken og det vandige blir borte. En god olivenolje og en paibunn er stort sett det som trengs.
Dagens rett
Tomatpai
Foto: (photosimysia)
Når tomater serveres på denne måten, liker alle dem
Tomater og extra virgin olivenolje er gode venner i matveien. Da passer det også svært godt med smaksrike urter som gir deg akkurat den nyansen du liker best. En paibunn er alt du trenger i tillegg.
09 Mai 2023 - 23:00
Tomatpai med urter
Fremgangsmåte
- Lag paideig eller tin butterdeigflak som legges oppå hverandre og kjevles ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter.
- Tomatfyll: Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.
- Del tomatene i skiver og legg dem over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet.
- Legg de så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen.
- Drypp over litt olivenolje og dryss på litt salt og grovmalt pepper. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.
- Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.
Tips: Du kan også bruke paideig fra butikken.
Mange flere lekre paier finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 245.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 99.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå