Tjessem fronter rekrutteringsløft

Charles Tjessem fronter en rekrutteringsgruppe for å få flere til å søke en yrkeskarriere innen mat.
Redaksjonen
30 September 2008 - 11:55

Jobben skal gjøres i samarbeid med Rogaland fylkeskommune og 12 aktører i restaurantbransjen.
 
Gruppen skal jobbe med tiltak for å øke interessen og rekrutteringen til restaurant- og matfag.
 
- Vi gjør dette helt frivillig. Vi føler vi kan bruke vår fritid til å ivareta Rogalands framtid som matfylke, sier Charles Tjessem.
 
Nedover
Søkertallene til restaurant- og matfag går nedover, og 73 elevplasser blir lagt ned i fylket fra skoleåret 2008/2009.
 
Samtidig skriker bransjen etter fagfolk og lærlinger.
 
Ikke nok
- Før hadde vi en venteliste på 50 til 60 elever. Nå har vi stor kapasitet, men ikke nok elever som søker, sier Anne Dorthe Ask, faglærer ved Godalen videregående skole. 
 
Rekrutteringsgruppen planlegger en ambisiøs deltakelse i Yrkes-NM i Stavanger Forum, 14. til 16. oktober.
 
Men for å kunne realisere planene trenger de økonomisk tilskudd på 2 000 kroner fra private bedrifter.
 
- Vi er avhengig av alle de bedriftene som skriker etter lærlinger. Vi oppfordrer dem til å være aktive i å løse opp denne mangelen ved å bidra med 2 000 kroner til fagmessen, sier Tjessem.
 
- Hvis vi klarer å få inn 200 000, får vi en sprek messe, sier deltaker Torill Renaa i StatoilHydro.
 
Bønn
Charles Tjessem kommer med en bønn til bransjen.
 
- Vi stiller opp på denne messen frivillig. Men vi trenger en god del utstyr for å bringe dette i havn. Jo mindre tilskudd vi får av bransjen, jo mer må vi gjøre på dugnad. Nå må matbransjen kjenne sin besøkelsestid og stille opp, sier han til aftenbladet.no.
 
Mangfoldig bransje
- Det er tøft til tider å jobbe i restaurantbransjen, men hele bransjen er ikke ensbetydende med sene kveldsvakter. Det er en mangfoldig bransje. Vi trenger kantinekokker, hotellkokker, pølsemakere, bakere, konditorer og mere til. Matfag handler ikke bare om kokk og servitørfag, sier Torill Renaa.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her