Tester

Pappvin til påske

Selv om påskeferien ikke blir helt som planlagt i år, hører pappvin fortsatt med - og dette er de beste

Selv om påskeferien ikke blir helt som planlagt i år, hører pappvin fortsatt med - og dette er de beste

Selv om det har gått hardt utover polhyllene med vin i boks de siste ukene, er det fortsatt nok å ta av, men de beste må ofte bestilles. Her får du oversikten med i alt 343 viner.
Aase E. Jacobsen
31 Mars 2020 - 09:00

Koronautbruddet framskyndet påskehandelen på Vinmonopolet, for fra den 12. mars økte salget til påskehøyder. Og det er i stor grad trelitere med vin som preger handleposene vi tar med oss. De siste to ukene utgjør pappvin to tredeler av volum solgt, mot 51 prosent for 2019 som helhet. 

Dette tilløpet til hamstring gjorde at pappen fikk bein å gå på, men trøsten er at det er nok vin til alle. Utvalget på polet er gigabredt, bare av rødvin finnes det akkurat nå 287 viner å velge mellom. Langt fra alle finnes på plass i butikk, og du må lete med lys og lykte for å finne de virkelig gode vinene. Den jobben har vi gjort for deg. 

Her er det så vel supre hvitviner, som veldig gode røde. Det er all grunn til at påsken skal bli god på den vinøse siden selv om du velger å ta til takke med vin fra boks og ikke flaske. 

På den røde siden er de beste boksvinene i den strukturerte gaten som bunnsolide og karaktersterke spanske Cruzado Garnacha. Det gjelder også de to bordeaux-ene Natural Selections Bordeaux og Ch. Dudon, som også byr på god mykhet. Som kan komme godt med i disse dager. Det gjør også, om enn på en annen måte, kuriositeten Villa Cavallo som inneholder sangiovese- og merlotvin fra 2009. 

Fersk og god, men også velkomponert rødvin får du med Chapoutier Côtes du Rhône BellerucheRosso dei Barbi Toscana og Valdibella Nero D'Avola

Men det er likevel blant hvitvinene den aller høyeste kvaliteten er å finne, og da spesielt er det riesling som vekker størst begeistring, som Schwedhelm, Karl May Handmade og K.H. Schneider In the Mood i 3-litere og Battenfeld-Spanier Kalkstein i 2,25 liter formatet. De skiller seg ut i det store utvalget av tørr riesling i boks.

Men ikke bare denne vinstilen, også andre druer som chardonnay, med Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2018 på topp. Og sauvignon blanc som er vårdrue nummer en. Her stikker Clotilde Davenne Saint Bris seg ut. 

Bokstoppen preges av viner som like gjerne kunne kommet fra flaske. De er derfor viner som har så mye å by på at de ville utviklet seg videre i noen år i en kjeller, men i det populære boksformatet regnes de som ferskvare.   

Du finner produktene listet etter poeng og de forskjellige kategoriene på de neste sidene

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her