Tester

Nyheter i bestillingsutvalget

1004 nye produkter er testet

1004 nye produkter er testet

Apéritifs polliste har fått intet mindre enn 1004 nye smaksnotater i form av nye bestillingsvarer og nye årganger. I tilllegg kommer 100 nye produkter i basis. Aldri før har utvalget vært så stort og godt som nå.
Aase E. Jacobsen
06 Mai 2017 - 01:01

Det nærmer seg nasjonaldag og høysesong for champagne. Mainyhetene byr på flere gullkantete godbiter i denne kategorien, deriblant en fantastisk ungdommelig 1996-utgave fra Corbon, Bruno Paillard i 2008-årgang, De Sousa Mycorhize og Pouillon Solera som alle er i øverste kvalitetsjikt. 

På den hvite siden er det riesling som dominerer, og nå snakker vi om noe av det beste som er å framskaffe av denne druen: Josmeyer Hengst 2012 og Brand 2014 samt Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl 2014 fra Alsace, Pechstein GG 2015 fra Reischsrat von Bühl i Pfalz, Künstler Hochheim Hölle GG 2015 fra Rheingau og ikke minst Van Volxem Scharzhofberger Riesling GG 2015 fra Saar og Schäfer-Frölich Felsenberg GG 2015 fra Nahe. 

Den siste produsenten leverer  for øvrig det som er tidenes beste basisvare (dog i mikropartier) i mai. 

Heftigste magnum kommer i form av Rolet Arbois Tradition Chardonnay Savagnin 2004

Den mest særpregete hvitvinen blant bestillingsnyhetene er Domaine de l'Ecu Carpe Diem 2013 som er en amfora-muscadet. Jeg sier bare wow. Den er dyr og ytterst begrenset i antall. Muscadet er for øvrig tema for basisnyhetene i mai. 

Nyhetene i basis i mai finner du her

Aller best av samtlige hvite i mai er imidlertid ikke en tørr hvitvin, derimot Hexamer TBA Riesling 2015 fra Rheinhessen, en åpenbaring for dem som setter pris på det ypperste av nektar. 

Røde favoritter er blant andre Dugat Gevrey Chambertin 2014, Jamie Kutch McDougall Ranch Pinot Noir 2014Au Bon Climat Knox Alexander Pinot Noir 2014Principiano Barolo Ravera di Monforte 2013, Monsanto Il Poggio Chianti Classico 2009, Capanna Brunello di Montalcino 2012 samt Thivin Côte de Brouilly Cuvée Zaccharie 2014. 

På den sterke side stiller Delord med to heftige armagnacer: Hors d`Age og Bas Armagnac 25 ans.         

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her