Tester

Spesialpol desember 2017

Orker du stå i kø i desemberkulda? Dette er en av belønningene

Orker du stå i kø i desemberkulda? Dette er en av belønningene

Når det er snakk om toppslott i Bordeaux, er det aldri billig. Det er likevel penger å spare på å ta turen innom spesialpolslippet torsdag denne uka.
Aase E. Jacobsen
04 Desember 2017 - 21:12

Det er bare en brøkdel av de innkjøpte bordeauxene til spesialpolene i desember som skaper trengsel og tilløp til aggresjon. Deriblant Ch. Mouton-Rothschild 2014 som kommer i 36 flasker. Det er 10 ganger større sjanse for å få tak i Ch. Leoville-Barton 2014 og ikke minst smaker den himmelsk i 2014 samtidig som du får 5,5 flasker for prisen av en Mouton.

Også Ch. Leoville-Barton 2005 er en godbit å vurdere, selv om den koster noe mer. Så er den lagret ni år lengre og ikke minst er 2005 et fantastisk bordeauxår. 2014 på sin side er mer klassisk og det betyr bedre syre, friskere frukt, men også veldig god konsentrasjon og struktur fra slottene som har gjort en god jobb. Av dem er det mange. Knallbra er også - og ikke uventet - Ch. Montrose 2014Ch. Pichon-Longueville Baron 2014, Ch. Ducru-Beaucaillou 2014, Ch. Leoville-las-Cases 2014 og Ch. Palmer 2014.

Er du på jakt etter best mulig kvalitet for pengene, er det Ch. Talbot 2014 og Ch. St.-Pierre 2014 som byr på det. For virkelige røverkjøp fra denne årgangen, stiller Ch. Sociando-Mallet 2014, Ch. Pedesclaux 2014Ch. Cantemerle 2014 og annenvinen til Las Cases, Le Petit Lion de Leoville-las-Cases 2014, sterkest. 

På de neste sidene finner du smaksnotatene for de 67 vinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her