Tester

Nyheter i basis mars 2019

Nå kommer folk til å stå i kø for å få tak i basisnyhetene

Nå kommer folk til å stå i kø for å få tak i basisnyhetene

Blant marsnyhetene i basisutvalget er det også noen viner som det kommer til å bli rift om. Slike tilstander har det ikke vært siden 1990-tallet.
Aase E. Jacobsen
01 Mars 2019 - 14:00

Det er ikke uventet Ch. Montrose 2015 som kommer til å skape køen. For begge kommer alltid til landet i små doser av gangen. Sist Montrose var tilgjengelig var på spesialpolet i desember. Nå er prisen riktignok gått opp fra 1375 til 1490, men det ser ikke ut til å legge noen demper på etterspørselen. Heller tvert om. Gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com er 1510 kroner. 

Côte Rôtie er aller størst denne gangen 

Det blir imidlertid ikke helt riktig å sammenligne med køene foran poldørene på 90-tallet for den gang var prisene vilt lave. Den tiden kommer aldri tilbake. 

Men det er vinene fra Nord-Rhône somer de beste kjøpene i det røde tetsjiktet. Fra fantastiske Jean-Michel Stephan Côte-Rôtie Coteaux de Tupin 2016 via nesten like gode Benoît Roseau Côte Rôtie Coteaux du Tupin 2016 til elegante Les Vins de Vienne Côte-Rôtie Les Essartailles 2016 og mer robuste Saint Cosme Côte Rotie 2017. Som aller er viner for kjelleren. 

Det er imidlertid bare Montrose, Stephan og Benoit Roseau som er såkalt særskilt distribusjon som innebærer at det finnes en kasse på hver av disse polutsalgene: 

Oslo, Aker Brygge, Oslo, CC Vest, Oslo, Skøyen, Sandnes, Sentrum, Bergen, Valkendorfsgt, Oslo, Frogner, Oslo, Majorstuen, Oslo, Vinderen, Sandefjord, Oslo, Røa, Oslo, Oslo City, Trondheim, Valentinlyst, Holmen Senter, Asker, Sandnes, Kvadrat, Bærum, Bekkestua, Bærum, Sandvika og nettbutikken. 

I tillegg tilbys de første 84 nettbutikk-kundene å kjøpe en flaske hver av Sassicaia 2015 til den nette sum av 1500 kroner. Gjennomsnittlig internasjonal pris er 2200 kroner. 

De aller største vinopplevelsene er i bestillingsutvalget - se nyhetene her

Mange kjenninger fra BU er nå i basis

Basishyllene er likevel først og fremst stedet for mer hverdagslig og umiddelbar nytelse. Som med Occhipinti SP 68 Rosso 2017 som atter er tilgjengelig i de 64 største butikkene. Vi må heller ikke glemme gamle kjenninger som Coursodon Saint-Joseph Silice 2016Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage  2016 og nykommeren Rocca di Castagnoli Chianti Classico 2017 som representerer ekstra god valuta for pengene. 

Av andre basisnyheter i toppsjiktet er den hvite Thorne & Daughters Tin Soldier Semillon 2016 som har vært i bestillingsutvalget en tid. Og den prisgunstige hvite bordeauxen Ch. Pont de Brion Blanc 2016

Blant brennevinene er det to ny-gamle produkter som stikker seg ut: Bowmore Tempest Single Malt 10YO Small Batch Release og Bareksten Botanical Aquavit. Og blant de beste ølnyhetene er det også velkjente produkter som har funnet veien til basishyllene, nemlig Haandbryggeriet Norwegian Wood og Voss Bryggeri Vossaøl. Sistnevnte er det beste av flere kveikøl som lanseres i basis. 

Les mer om kveik som nærmest er blitt en farsott utenfor Norges grenser

På polet satses det dessuten kraftig på alkoholfritt. Derfor kan du nå få det mye omtalte alkoholfrie destillatet Seedlip (kun Garden 108 av de tre forskjellige variantene) og til en mye lavere pris enn da det ble lansert sist høst. Men også det er som særskilt distribusjon. 

Får du tak i en flaske (den kan også bestilles hos leske.no siden den er alkoholfri), prøv den sammen med Goldberg Yuzo Tonic som også er en alkoholfri nyhet i basis, og magi skapes. Du tror det ikke før du smaker det. 

Les mer om Seedlip her

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her