Tester

Nyheter i basis mars 2019

Nå kommer folk til å stå i kø for å få tak i basisnyhetene

Nå kommer folk til å stå i kø for å få tak i basisnyhetene

Blant marsnyhetene i basisutvalget er det også noen viner som det kommer til å bli rift om. Slike tilstander har det ikke vært siden 1990-tallet.
Aase E. Jacobsen
01 Mars 2019 - 13:00

Det er ikke uventet Ch. Montrose 2015 som kommer til å skape køen. For begge kommer alltid til landet i små doser av gangen. Sist Montrose var tilgjengelig var på spesialpolet i desember. Nå er prisen riktignok gått opp fra 1375 til 1490, men det ser ikke ut til å legge noen demper på etterspørselen. Heller tvert om. Gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com er 1510 kroner. 

Côte Rôtie er aller størst denne gangen 

Det blir imidlertid ikke helt riktig å sammenligne med køene foran poldørene på 90-tallet for den gang var prisene vilt lave. Den tiden kommer aldri tilbake. 

Men det er vinene fra Nord-Rhône somer de beste kjøpene i det røde tetsjiktet. Fra fantastiske Jean-Michel Stephan Côte-Rôtie Coteaux de Tupin 2016 via nesten like gode Benoît Roseau Côte Rôtie Coteaux du Tupin 2016 til elegante Les Vins de Vienne Côte-Rôtie Les Essartailles 2016 og mer robuste Saint Cosme Côte Rotie 2017. Som aller er viner for kjelleren. 

Det er imidlertid bare Montrose, Stephan og Benoit Roseau som er såkalt særskilt distribusjon som innebærer at det finnes en kasse på hver av disse polutsalgene: 

Oslo, Aker Brygge, Oslo, CC Vest, Oslo, Skøyen, Sandnes, Sentrum, Bergen, Valkendorfsgt, Oslo, Frogner, Oslo, Majorstuen, Oslo, Vinderen, Sandefjord, Oslo, Røa, Oslo, Oslo City, Trondheim, Valentinlyst, Holmen Senter, Asker, Sandnes, Kvadrat, Bærum, Bekkestua, Bærum, Sandvika og nettbutikken. 

I tillegg tilbys de første 84 nettbutikk-kundene å kjøpe en flaske hver av Sassicaia 2015 til den nette sum av 1500 kroner. Gjennomsnittlig internasjonal pris er 2200 kroner. 

De aller største vinopplevelsene er i bestillingsutvalget - se nyhetene her

Mange kjenninger fra BU er nå i basis

Basishyllene er likevel først og fremst stedet for mer hverdagslig og umiddelbar nytelse. Som med Occhipinti SP 68 Rosso 2017 som atter er tilgjengelig i de 64 største butikkene. Vi må heller ikke glemme gamle kjenninger som Coursodon Saint-Joseph Silice 2016Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage  2016 og nykommeren Rocca di Castagnoli Chianti Classico 2017 som representerer ekstra god valuta for pengene. 

Av andre basisnyheter i toppsjiktet er den hvite Thorne & Daughters Tin Soldier Semillon 2016 som har vært i bestillingsutvalget en tid. Og den prisgunstige hvite bordeauxen Ch. Pont de Brion Blanc 2016

Blant brennevinene er det to ny-gamle produkter som stikker seg ut: Bowmore Tempest Single Malt 10YO Small Batch Release og Bareksten Botanical Aquavit. Og blant de beste ølnyhetene er det også velkjente produkter som har funnet veien til basishyllene, nemlig Haandbryggeriet Norwegian Wood og Voss Bryggeri Vossaøl. Sistnevnte er det beste av flere kveikøl som lanseres i basis. 

Les mer om kveik som nærmest er blitt en farsott utenfor Norges grenser

På polet satses det dessuten kraftig på alkoholfritt. Derfor kan du nå få det mye omtalte alkoholfrie destillatet Seedlip (kun Garden 108 av de tre forskjellige variantene) og til en mye lavere pris enn da det ble lansert sist høst. Men også det er som særskilt distribusjon. 

Får du tak i en flaske (den kan også bestilles hos leske.no siden den er alkoholfri), prøv den sammen med Goldberg Yuzo Tonic som også er en alkoholfri nyhet i basis, og magi skapes. Du tror det ikke før du smaker det. 

Les mer om Seedlip her

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her