Tester

Nye øl og sidere i BU og TU mars 2020

Disse nyhetene kommer som bestilt for å holde humøret oppe

Disse nyhetene kommer som bestilt for å holde humøret oppe

For her er det ikke noen som trenger verken lagring eller vending på skillingen, alle er innafor budsjettet og fyller de fleste behov - samtidig som det er mange kortreiste alternativer. Nå gjelder det å drikke lokalt.
Julie Helene Amundsen
20 Mars 2020 - 17:35

La gå at de aller beste øl- og sidernyhetene kommer fra Skottland og Sverige respektive. Men om vi tenker stort og er litt rause, så er det fortsatt kortreist og nesten norsk.  

For de to nye ølene fra BrewDogs surølsprosjekt, Overworks Cosmic Crush Cherry Sour og Overworks Cosmic Crush Raspberry Sour er knallgode. De går begge inn som veldig gode alterntiver til rødvin av den leskende elegante og veldig trendy typen som pinot noir. 

Svenske Fruktstereo har etablert seg som en favoritt for siderfansen, og har du ikke oppdaget dem ennå, er tiden inne nå, for Fruktstereo Décencidre 2018 er ikke bare det reneste snadder, den er også et supert alternativ til så vel fyldig hvitvin som rosevin.

Blant norske sidernyheter stikker Lervig Rubinstep Apple Cider seg ut som en veldig godt balansert og frisk sak som både fungerer som tørsteslukker og til sjømat.                

Det er mulig jeg blir beskyldt for å være inhabil, siden frukten som er brukt kommer fra de samme hagene jeg som barn var på epleslang, men Mold Ryenberget 2019 er en artig sider i en funky stil med bra kompleksitet.

I den helt motsatte enden av smaksskalaen befinner Cervisiam Pecanisher Imperial Stout seg. Her får du hele smågodtposen i en flaske - og altså helt trygt for smitte. 

Masse godsaker og stor kosefaktor er det også i Collab Piggy x Lervig Pineapple DIPA som er et samarbeid mellom franske Piggy og norske Lervig.  

Sistnevnte bryggeri har dukket dypt ned i godteriskåla med Lervig 3 Bean Stout

Er du mer på det balanserte, mer i retning Kong Haakon konfekt, er Jikiun Elektromotor Triple Decoction Doppel Weizenbock tingen for deg. Men dette ølet kan også erstatte enhver høyoktanrødvin når biff eller grillmat er temaet. Ølet er brygget av Nøgne Ø-grunder Kjetil Jikiun som nå brygger ølet sitt på Arendal Bryggeri.        

Også fra Sør-Norge, men noe lenger vest, kommer Berentsen Catcher in the Rye som  er et morsomt og smakfullt øl med deilig fylde. Kos med ost eller gode retter med lyst kjøtt .                 

Det er snart påske, og årets beste påskeøl står Kinn for. 2020-utgaven av Kinn Påskeøl er brygget etter samme oppskrift som tildigere år - hvorfor forandre en vinner - og uansett hvordan påsken 2020 blir for deg, kan du være trygg på at påskeølet smaker godt.     

På de neste sidene finner du 32 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Vi har testet 32 av nye øl og sidere i bestillings-og tilleggsutvalget. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 16. mars 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her