Årgangen tilhører den klassiske typen hvilket vil si at modningen ikke var veldig høy, men tilstrekkelig, noe som sikrer balanserte viner med god syre og frukt samt bra tanniner. Takket være streng selektering har mange produsenter levert viner av veldig attraktiv kvalitet. Forutsatt at du ikke jakter høy alkohol, søt frukt og mye eik.
Normalt er en klassisk årgang for den tålmodige, men gitt klimaendringene og moderne metoder i vinkjelleren, er vinene overraskende drikkevennlige.
Prisene er lavere enn de foregående årgangene, og flere viner er mye lavere priset enn samme vin gjennom bestillingsutvalget, men billigsalg er det langtfra. Aller best valuta for pengene byr disse på: Ch. Pichon-Longueville Baron, Ch. Sociando-Mallet, Ch. Branaire-Ducru og Ch. Langoa-Barton.
Sistnevnte finnes også i en eldre utgave, Ch. Langoa-Barton 2001, til bare en hundrelapp mer. Denne vinen var med i bordeauxslippet også for ett år siden, hvilket viser at det ikke er alt som blir utsolgt med en gang. De som står i kø hele natta, går nemlig etter helt andre viner. Leter du etter virkelig vellagret bordeaux, er det godt utvalg av dem også. Blant annet en overligger fra i fjor: Ch. Montrose 1975 som fortsatt koster 1550.
Jeg smakte 37 av de til sammen 352 bordeauxene som lanseres på de sju spesialpolutsalgene 3. desember. Ulempen med spesialpolene er jo at du må oppsøke butikken og helst stå i kø hvis det er spesielt ettertraktete viner du jakter på.
Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.
De sju polbutikkene som har varene er Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim.