Tester

Ølnyheter i bestillingsutvalget januar 2019

De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

Ikke bare kraftige, men også alkoholsterke, og er det en tid på året det er velkomment, er det nettopp i iskalde januar.
Julie Helene Amundsen
22 Januar 2019 - 12:00

Det er all grunn rydde plass i kjelleren, for blant januarnyhetene er det mange øl som både trenger og fortjener et opphold før de nytes. Når det er sagt, fungerer også de heftigste som meditasjonsobjekter, og gjerne foran peisen.

Øl på dette nivået kommer til landet i små kvanta - på samme måte som de mest ettertraktede vinene - og enkelte av de testede ølene kan allerede være utsolgt.  

Baladin Xyauyù er en serie med slike øl. Ikke uventet hevder Põhjala seg også i dette segmentet. Det samme gjelder Lindheim Guttorm Imperial Stout og St. Hallvards Luse-Frants - selv om de strengt tatt ikke er nyheter. Et annet gledelig gjensyn er Nøgne Ø Imperial Brown Ale - nå i 50 cl hvor den hører hjemme.

Blant nyhetene er  det også mer lettdrikkelige og lyse øl som De Ranke Hop HarvestWylam The Shape DDH IPA og Baladin Super Bitter. Vi snakker altså ikke om lettdrikkelige sommerøl, men leskende og smaksintense øl som også fungerer godt til januarmenyen, om den er med pasta eller sjømat.

Firestone Walker Under Currants er et spennende fruktøl som kan erstatte mang en rødvin på matbordet. 

På neste side finner du nye øl og sidere fra bestillingsutvalget listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 70 ølnyhetene i bestillingsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker og Aase E. Jacobsen. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 14. januar 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her