Supre salater for sommeren

Rødt, grønt, gult og hvitt, alle regnbuens farger og du kan ta paletten i bruk på kjøkkenet. Litt rød og gul paprika, noen skiver agurk, en eggeplomme, friséesalat, noen blåskjell. Det er bare opp til deg og noen gode oppskrifter, som du får her, så skape
Redaksjonen
08 Juli 2002 - 09:00

Roastbiffsalat

Ingredienser

8-10 skiver kald roastbiff
8 kokte poteter skåret i terninger
1-2 røde paprika i terninger
1 pakke små frosne erter
sylteagurk
frisèesalat

Dressing:
1 ss lys sennep
2-3 ss eplemos
1 ss finrevet pepperrot
1-2 eggeplommer
2 dl rømme
2 dl fløte, stivpisket
litt støtt estragon eller hakket dill
svart pepper

Eks. 1:
Crabsticks
fiskepuddingstaver
kokte halve egg
avocado
tomater
frisk koriander

Dressing kan være:
lettrømme smak til med sitronsaft og koriander

Eks. 2:
Spekeskinke
kokte egg
melon
slangeagurk
reddik
gressløk

Dressing kan være:
rømme med rikelig gressløk og litt finhakket løk

Fremgangsmåte

Anrett alle ingrediensene til salaten på et serveringsfat. Rør sammen og smak den godt til. Dressingen serveres ved siden av eller helles over salaten.

Variert gourmet-tallerkener - med litt forskjellige salater, krydderurter, melon, papaya, avocado, egg, spekeskinke, crabsticks, ostestaver, fiskepudding, m.m. Her er det bare å velge ut sine gode varianter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 169.00 kr Bestillingsutvalget
    80 POENG

Kjapp salat med krabbe og koriander

Kjapp salat med krabbe og koriander

Fremgangsmåte

  1. Salaten strimles og legges i bunnen av salatbollen.
  2. Creme fraiche og pisket fløte blandes.
  3. Finhakket løk, tomatkjøtt, renset krabbe og evt. litt frisk koriander vendes lett inn i kremen som så tas over i bollen.
  4. Dryss over frisk koriander (kruspersille kan brukes).

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Salat med grønne bønner spekeskinke og mandelpotet

Salat med grønne bønner spekeskinke og mandelpotet

Fremgangsmåte

Potetene kokes og avkjøles slik at de kan skrelles og skjæres i biter. Aspargesbønnene renses og kokes i lettsaltet vann (2-3 min.). Avkjøles i isvann. Løken skjæres i små biter og legge i isvann. Vask salaten, ha den i et klede og rist godt. Rives i små biter.

Tips:
I stedet for rapidsalat kan du bruke småbladet salat. 

Legg alt lagvis i en salatbolle eller et fat. 

Bland ingrediensene til dressingen og bland inn i salaten. Server spekeskinken  på siden.

Her finner du mange gode salatoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kokkens beste sommersalat

Kokkens beste sommersalat

Fremgangsmåte

Persillerøtter, sellerirot, gulrøtter, neper og reddiker forvelles 4-5 min. og skjæres i 3 mm tykke skiver. Brokkoli og vårløk forvelles i 1½-2 min. Ta av skinnet på paprikaen og skjær i tynne strimler. Kantareller og sjampinjonger stekes i olje. Krydderurter og spinatblader renses og vaskes og brukes friskt som salat. Alle grønnsaker og urter vendes i balsamico-dressingen og anrettes på en stor tallerken med en ring dressing rundt.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tomatisert grønnsaksalat

Fremgangsmåte

Hvitløk finhakkes, sjalottløk skjæres i tykke skiver, paprika kuttes i terninger. Alt freses gyllent i olje. Squash kuttes i 1 cm store terninger, vårløk i tykke skiver. Bland grønnsakene sammen. Tilsett krydderurtene. De mosete tomatene kjøres i hurtigmixer med olivenolje og blandes med grønnsakene. Smakes til med salt og pepper. La stå og trekke noen timer før servering. Passer godt til kjøttretter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Lunken paprikasalat med reker

Fremgangsmåte

Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle dem med olivenolje og bak i ovn ved 230oC i 5 min. Avkjøl. Ta av skinnet, kutt dem i 1/2 cm store terninger. Blandes med urtene og trekkes i 1 time.

Rens rekene. Paprikaavkjæret moses i foodprosessor med varm kremfløte og siles. Varmes opp og blandes med smør. Smakes til med salt og pepper. Anrett rekene i en sirkel i dype tallerkener. Ha paprikaterningene i sausen og hell pent over. Pynt med friske urter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Varm salat med kål, gulrøtter, dill og gressløksaus

Varm salat med kål, gulrøtter, dill og gressløksaus

Fremgangsmåte

  1. Del kålen og ta ut stilken. Kutt den deretter i tynne båter.
  2. Gulrøttene skrelles og deles i passe biter.
  3. Forvell gulrøttene i smørvann og hold dem varme.
  4. Damp kålen i samme vannet og hold varm.
  5. Sil av 2 dl kraft og bland det med smør, tilsatt gressløk og smak til med salt og pepper.
  6. Anrett kål og gulrøtter i dype tallerkener og fordel sausen over.
  7. Strø til slutt ristede solsikkekjerner på toppen og pynt med dill.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    85 POENG

Salat med asparges og vinkokte grønnsaker

Fremgangsmåte

Vask og riv salaten lett. Skjær grønnsakene i staver à 3x0,5 cm, og kok disse møre i hvitvin. Avkjøles. Skåld tomatene, ta av skinn, del i båter og ta ut kjøttet. Rør ut sukker i eddiken, tilsett så oljen. Tilsett finhakket gressløk og ruspersille. Smak til med salt og pepper. Anrett salaten på tallerkenen og legg grønnsakene rundt. Hell dressingen over.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Jordbær- og sukkerertsalat

Jordbær- og sukkerertsalat

Fremgangsmåte

  1. Rens jordbærene og del dem i to.
  2. Rens og skjær sukkerertene i mindre biter.
  3. Skyll salaten og basilikumbladene.
  4. Anrett jordbær og sukkerert på en seng av salat som er blandet med grovhakket basilikum. Fransk dressing til.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

Fremgangsmåte

  1. Skjær agurken i tynne skiver.
  2. Rens ripsen.
  3. Skjær rødløk i tynne skiver.
  4. Skyll salaten og strimle den.
  5. Legg salaten, agurken og rødløken lagvis i en salatbolle.
  6. Dryss over finklippet dill og knust rugsprø og evt smuldret fetaost eller annen ferskost etter ønske. 

Dressing:
Pisk ingrediensene sammen og fordel over salaten. 

Lyst på en annen deilig salat så se her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her