Fire dager før jul er det ikke alle som orker å lage så mye mat, men her er det liten innsats som kreves. Samtidig som kokken blir rikelig belønnet.
Dagens rett
Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.
20 Desember 2024 - 00:00
Strimlet svinekjøtt med nøttesaus
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til peanøttsausen og sett kaldt til servering.
- Renskjær svinefileten for sener og fett og skjær den i strimler.
- Bland soyasaus, olje, karri og honning i en plastpose. Legg kjøttet i posen og vend den så kjøttet blander seg godt med marinaden.
- Lukk posen slik at den er tett. Legg posen kaldt noen timer slik at kjøttet får marinert seg.
- Brun bitene i pannen og krydre med salt og pepper.
- Serveres med nykokt ris og peanøttsausen.
Tips: Kjøttet blir best hvis det får ligge noen timer i marinaden, men du kan også hurtigmarinere det ved å legge det i romtemperatur i minst 30 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 252.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå