Dette er en oppskrift som ikke forlanger spesielt mye av deg verken når det gjelder forberedelser eller innsats. Men du blir rikelig belønnet for den aromatiske fennikelen setter sitt preg på retten. I stedet for svinekjøtt kan du velge kylling eller kalv. Alternativ rester fra helgen som du varmer opp i fennikelgryten. Fisk og fennikel er også en magisk kombinasjon, så her er det bare å eksperimentere seg fram.
Dagens rett
Foto: (matprat.no)
Nå når fennikelen er på sitt beste, må den få spille hovedrollen som i denne retten
Denne mandagen er det en enkel, men ikke mindre smaksrik rett som står på menyen. Om du ikke vil ha svin eller kjøtt overhodet, finnes det et godt alternativ.
15 Oktober 2023 - 23:00
Strimlet svinekjøtt med fennikel
Fremgangsmåte
- Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt.
- Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
- Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
- Tilsett grønnsakskraft/buljong, créme fraiche og vin.
- Kok opp og smak til med muskat.
- La gryten trekke ved kokepunktet 5 minutter til sausen tykner.
- Serveres med kokte poteter eller basmatiris.
- Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
Tips: Du kan godt bruke sjalottløk i stedet for purre.
Andre deilige retter med fennikel
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå