Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
At det fortsatt er beholdning av Niepoort Secundum Vintage 2000 (46130) i to formater fra den store 2000-årgangen er intet mindre enn sensasjonelt. De er nemlig veldig godt priset. Ikke bare sammenlignet med Dirk Niepoorts klassiske vintage, men også sammenlignet med hva den koster i andre markeder.
Stort potensial
At denne portvinen koster mindre, skyldes at den henter sine druer fra litt yngre vinplanter (men fortsatt mellom 60 og drøyt 100 år) og at den samtidig er et forsøk på å lage en moderne og raskere tilgjengelig årgangsportvin. Slik portvin bør som kjent få noen tiår bak seg før den åpnes. Secundum smaker etter 12 år fortreffelig, men har samtidig et betydelig lagringspotensial.
2000 er et år som kjennetegnes av svært høy modning og god konsentrasjon. Kombinasjonen av høye temperaturer gjennom sommeren og redusert avling på grunn av vansker under blomstringen har gitt en årgang som vil utvikle seg i mange tiår.
Rimeligere alternativer
Mens Niepoorts klassiske vintage, for øvrig en portvin av eksepsjonell kvalitet, nå bare finnes i private kjellere her til lands, finnes altså «lillebroren» i både vanlig flaske og magnum.
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.