Dagens rett
Stekt laks på kinesisk-inspirert måte
Foto: (ALLEKO)

Stekt laks på kinesisk-inspirert måte

Når laks tilberedes med kinesisk inspirasjon, blir den langt fra hverdagslig. Selv om du bare serverer kokt ris til.
23 Oktober 2023 - 23:00

Om du ikke har alle ingrediensene som skal til for et autentisk måltid, kan du jukse litt, som salig Ingrid Espelig Hovig gjorde, og bruke det du har i huset. 

Stekt laks på kinesisk måte

Stekt laks på kinesisk måte

Fremgangsmåte

  1. Laks: Skjær laksen i smale stykker.
  2. Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen i en bolle og legg laksestykkene i. La dem ligge i 10-15 minutter.
  3. Ta dem opp og tørk av med kjøkkenpapir. 
  4. Vend dem deretter i maisennamel og stek dem i olje. Legg over på et fat og dryss over sesamfrø.
  5. Tilbehør: La kraft ved å blande vann og buljongpulver. 
  6. Stek soppen og maisen raskt i sesamolje.
  7. Tilsett kraft, sake/hvitvin og pepper og kok opp.
  8. Server i en egen skål ved siden av den stekte laksen og kokt ris. 

Tips: For ekstra autentisk karakter og om tilgjengelig, kan du tilsette grønn eller gul kinesisk gressløk i bollen med sopp og mais.

Har du lyst til å lage noe annet med laks så finner du over 300 oppskrifter her

Her finner du mange oppskrifter på kinesiske retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Dagens rett

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere

Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her